Kovalenko hakkab treenima valitseva MotoGP maailmameistri isa juures

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kovalenko.
Anastassia Kovalenko. Foto: Andres Raudjalg

Eesti ringrajasõitja Anastassia Kovalenko sai kutse valitseva MotoGP maailmameistri Jorge Lorenzo isalt, kes kutsus teda Itaalias asuvasse treeningkeskusesse. Kovalenko lendab Itaaliasse juba sel pühapäeval ning veedab nädal aega treenides Jorge Lorenzo isa poolt rajatud keskuses, kus treenib talviti ka tema poeg, 5-kordne maailmameister Jorge Lorenzo. 

«Kutse oli minu jaoks väga ootamatu, kuna tegemist on antud spordiala tipuga. Minuga hakkab tegelema enamasti Jorge Lorenzo isa, kes annab edasi mulle samu teadmisi ja oskusi, mille najalt ka tema poeg treeninud ning end mitmekordseks maailmameistriks üles töötanud,» ütles Kovalenko. «Kuna Eestis on treeneritega kehv olukord ning tegelikult koguni terve eelmine aasta pidin hakkama saama treenerita, siis käesolev võimalus on minu jaoks suure tähenduse ning edasiminekuga. Esialgse info kohaselt peaks ka Jorge ise peale Sepangis toimuvat suurt MotoGP talvetesti Itaaliasse laagrit väisama tulema ja seega saan ka temalt kindlasti väärt nõu.»

«Minu suurimaks möödapanekuks on siiamaani olnud asjaolu, et hakkasin kohe sõitma ja võistlema suure rattaga, selle asemel, et õppida tunnetust ja sujuvust väiksema kubatuuri tsikliga,» arutles Kovalenko. «Just selle tõttu näiteks pole mul kurvides piisavalt suurt kurvihoogu, mille tõttu ka kogu sõidusujuvus kannatab. Treeningu rõhk saab olema kindlasti tehnikal, mitte kiirusel ning eelkõige minu nõrkadel kohtadel. Kiire sõit on kinni väga väikestes asjades ja loodan, et just Lorenzo saab mind sellega aidata.»

Kovalenko mänedžeri sõnul on antud võimalus ainulaadne ja tuleb Anastassiale kindlasti kasuks. «On mõningad elemendid ja murekohad, mida enda tarkusega enam ei lahenda ning loodetavasti saame nüüd neile vastused,» sõnas mänedžer. «Tegelikkuses on Eestis ja ka Soomes raske professionaalset juhendamist leida. Jah, on küll mõningad sõitjad, kes on arvestataval tasemel, kuid sellega ka asi piirdub. Ei saagi aru, kas ei taheta või ei osata oma kogemusi ja tarkusi jagada, või kui seda tehakse, siis on tegemist pigem äriga.»

Eelmine aasta võistles Anastassia Kovalenko European Junior Cup sarjas, kus tuli naiste arvestuses teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles