Maardus taastatakse tippjalgpalli traditsioone

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallid.
Jalgpallid. Foto: SCANPIX

Esiliigasse tõusnud Maardu Linnameeskond taastab tippjalgpalli traditsiooni rohkem kui 15 000 elanikuga linnas. Aastatel 1999 ja 2000 Eesti meistriks tulnud Maardu Levadia pealinna kolimise järel on kohalikel taas võistkond, kellele kaasa elada.

Maardu Linnameeskond (varasemalt Maardu FC Starbunker) alustab Esiliiga hooaega 27. veebruaril koduväljakul Tartu FC Santose vastu. Klubi juhatuse liige Aleksei Baikov rääkis intervjuus jalgpall.ee portaalile Maardu Linnameeskonna plaanidest.

Eelmisel hooajal tuli Esiliiga B võit teile küllaltki kergelt. Kas usute, et suudate sarnast edu ka uuel hooajal Esiliigas korrata? Keda näete enda peamiste rivaalidena uuel hooajal?

Esiliigas on teine tase, meie jaoks on kõik meeskonnad tundmatud ja ei tea, mis satsidega tegu. Pole ka teada, mis tasemega need U21 meeskonnad mängima hakkavad. Pigem peame kõiki oma konkurentideks ja eesmärk on püsima jääda.

Möödunud hooajal ei olnud teie meeskond just kõige arvukamalt komplekteeritud. Kas on oodata uue hooaja eel Maardule ka täiendusi?

Meil on kolm-neli täiendust Irbisest ja Infonetist, neil mängijatel on Esiliiga kogemused. Muus osas jääb koosseis samaks. Aga jalgpall on meeskonnamäng, abiks on nad kindlasti, sest eelmisel aastal vajus meil hooaja lõpp veidi ära.

Uue hooaja eel olete loobunud oma nimes seni olnud Starbunkerist ning olete kasutusele võtnud Linnameeskonna. Millest säärane muudatus?

Mõte oli kogu aeg selline. Loodame, et saame sellega ka linnarahvast ühendavaks klubiks, tekib kogukonna tunne ja inimesed tulevad meie mänge rohkem vaatama.

Milline on klubi pikemaajalisem eesmärk?

Paari aasta pärast Premium liigasse jõuda. Oleme veel suhteliselt noor klubi ja sellele on praegu veel vara mõelda. Esiliiga on meile praegu täpselt paras.

Missugused klubid Eestis või välismaal on teie jaoks niiöelda ideaalklubid, kelle mõttelaad ühtib teie klubi filosoofiaga?

Välismaa klubidel on väga kõrge tase ja sinna on raske jõuda. Pigem vaatame, kuidas Flora ja Levadia tegutsevad, neil on hea ja jätkusuutlik noorteöö ja püüame sinnapoole, et meil oleks kunagi ka samasugune järelkasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles