Kati Tolmoff ja Raul Must kaitsesid Eesti meistritiitlit

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Kristjan Teedema

Tartus lõppenud 52. sulgpalli meistrivõistlustel võitis järjekorras oma 11. meistritiitli Raul Must. Naisüksikmängus kaitses tiitlit Kati Tolmoff, kelle jaoks oli tegu viimaste Eesti meistrivõistlustega. 

Eesti esireket Raul Musta alistas finaalis Heiko Zooberi 21:14, 21:9. Musta sõnul oli see raskeim mäng kogu turniiri jooksul. «Heiko vääris kindlasti hõbemedalit, ta mängis kogu turniiri stabiilselt hästi ja mängis oma taseme välja. Kui kaugele ta jõuab tulevikus, sõltub juba temast endast,» sõnas Must.

19-aastase Zoober sõnas, et eesmärk oli mängida kiiret ja agressiivset mängu. «Pallivahetused olid pikad. Teadsin, et löögid peavad õnnestuma, muidu jään vastupidavusega Raulile alla. Võrreldes kahe aasta taguse finaaliga võtsin seekord mängu rahulikumalt ja keskendunumalt ning suutsin taktikaliselt rohkem mõttega mängida,» lausus kaks aastat tagasi hõbedale tulnud Zoober.

Naiste üksikmängus kaitses meistritiitlilt Kati Tolmoff, kes alistas finaalis 18-aastase Kristin Kuuba 21:7, 21:8. Mängu lõpp oli Tolmoffi jaoks väga emotsionaalne, autasustamisel tänas Tolmoff kõiki enda toetajaid ja sulgpallisõpru öeldes, et finaalmäng jääb talle kodupubliku ees meistrivõistlustel viimaseks. «See oli minu viimane võistlusmäng Eestis. Peale olümpia hooaja lõppu ma enam edasi ei mängi. Tänases finaalis arvan, et vastasel oli väike aukartus mängu alguses ja nii mäng tasavägiseks ei kujunenud,» lausus 13. individuaalse meistritiitli võitnud Tolmoff.

Naiste paarismängus valmistasid üllatuse Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu, kes alistasid võistluse favoriidid ja eakaaslased Kristin Kuuba ja Helina Rüüteli põnevusmängus 6:21, 21:19, 21:18. Meeste paarismängus kaitsesid tiitlit Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner, kes võitsid Karl Kivinurme ja Vahur Lukini 21:18, 21:17. Segapaarismängus tulid Eesti meistriteks Raul Käsner ja Helina Rüütel võiduga 21:12, 21:19 Kristjan Kaljuranna ja Laura Kaljuranna üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles