Rootsi MM-ralli korraldaja: ralli võib soojade ilmade tõttu ära jääda

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil.
Ott Tänak Rootsi rallil. Foto: Timo Anis

Sel nädalavahetusel on rallikalendris kavas hooaja teine MM-ralli. Rootsi korraldajad on aga mures, et soojenenud ilmade tõttu võib ralli ära jääda. 

Ilmajaamad ennustavad Põhja-Euroopasse nädala alguseks suurt sooja ning lumi ja jää on Rootsi MM-ralli radadelt sulamas. Külmalainet on Karlstadi oodata alles järgmisel nädalal, vahendab Autosport.com

Ralli korraldajad loodavad siiski külmale, kuid lõplik otsus langetatakse täna õhtul või homme hommikul. «See on lihtsalt hirmutav, kui kiiresti ilmaolud ja prognoos muutub,» sõnas ralli tegevjuht Glen Olsson. «Reedel olid rajad veel heas korras ja lubas külma. Praeguseks on olukord aga täielikult muutunud.»

Ralli rajameistri Johan Magnussoni sõnul on oodata küll miinuskraade, kuid rada ei pruugi selleks ajaks uuesti jäätuda. «Nädalavahetuseks ennustatakse väikest miinust ja lund, kuid sellest ilmselt ei piisa, et rajad uuesti jäätuksid,» lausus Magnusson. «Ürituse korraldamiseks peavad meie rajad olema aga jäised.»

«Teisipäevaks ja kolmapäevaks ennustatakse aga soojakraade ja treeningkatsed võivad raja täielikult hävitada,» lisas Magnusson. 

Eile õhtul oli Karlstadi lähistel pluss kuus kraadi ning sadas vihma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles