Ksenija Balta teeb homme kaugushüppes olümpiahooaja avastardi

Laura Kalam
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Tairo Lutter

Homme toimuvad Tartu Ülikooli kergejõustikuhallis neljandad Martin Kutmani mälestusvõistlused. Kaugushüppes teeb olümpiahooaja avastardi Ksenija Balta.

Eesti rekordinaine Ksenja Balta püüab kaugushüppes täita nii sisemaailmameistrivõistluste normatiivi (6.75) kui ka olümpianormi (6.70). Talle pakub konkurentsi tugev ukrainlanna Anna Lunova, kelle isiklik rekord on 6.61.

Naiste teivashüppes nädala eest Eesti rekordi 4 meetri ja 30 sentimeetrini viinud Reena Kollil on kindlaks sihiks uus rekord ja Euroopa meistrivõistluste normatiivi (4.40) ründamine. Konkurentsi uute kõrguste poole püüdlemisel pakuvad Eesti esinumbrile tartlanna Margit Kalk (isiklik rekord 4.10) ja Valgevene ning Läti hüppajad.

Meeste kaugushüppes on Henrik Kutbergi ja tartlase Hans-Christian Hausenbergi peamine rivaal esikohaheitluses Läti kaheksameetrimees Elvijs Misans.

Meeste kõrgushüppes saab eestlaste kõrval näha Leedu rekordimehe Raivydas Stanyse (isiklik rekord 2.31, EM hõbe 2012) sooritusi. Naiste kõrgushüppes on favoriidiks Grete Udras. Kuulitõukes teeb avastardi Eesti esinumber Kristo Galeta, kelle eesmärk on EM norm 19.75. Tugevat konkurentsi pakuvad kahe viimase EMi finalist Marco Fortes Portugalist (isiklik rekord 21.02) ja Mesud Pezer Bosniast (isiklik rekord 19.99). 

Kell 16.15 meeste kuulitõukega algaval võistlusel on peaaladena kavas «Martini» alad – hüpped ja sprint. Lisaks toimuvad 60m jooksud Tartu parimatele noorjooksjatele. 

Vaata ajakava SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles