Soome poksiäss Robert Helenius astus suurele tiitlimatšile sammu lähemale

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (paremal) heitlemas Timur Musafaroviga.
Robert Helenius (paremal) heitlemas Timur Musafaroviga. Foto: Tairo Lutter

32-aastane Soome poksiäss Robert Helenius läheb 2. aprillil Helsingis peetaval matšil vastamisi kogenud prantslase Johann Duhaupasiga. Võidu korral tekiks soomlasel võimalus nõuda tiitlimatši WBC-sarja maailmameistri Deontay Wilderiga.

Helenius alistas detsembris Helsingis Saksamaa poksija Franz Rilli ning sai sellega enda valdusesse EM-tiitli. EM-tiitli kaitsmisest Helenius aga loobus, kuna tema sooviks on heidelda MM-tiitli eest. Nüüd kohtubki ta Duhaupasiga, kelle alistamise korral võiksid avaneda soomlasele uued võimalused, kirjutab BoxingNews.

Helenius on seni võitnud kõik enda 22 profimatši (13 võitu on tulnud nokaudiga). 35-aastane Duhaupas on senise karjääri jooksul pidanud 36 matši, millest ta on kirja saanud 33 võitu (20 võitu on tulnud nokaudiga) ja 3 kaotust. Viimase kaotuse sai ta mullu septembris, kui ta jäi alla just Deontay Wilderile.

«Kuna ta (Duhaupas) on saanud poksida ka Wilderiga, siis see näitab tema staatuse kohta palju. Ta on tunnustatud poksija,» teatas Heleniuse treener Johan Lindström.

Kohlveokontorite arvates on matši soosikuks just Helenius.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles