Varsti valitseb Euroopa asemel jalgpalli üleminekuturgu Hiina

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jackson Martinez.
Jackson Martinez. Foto: SCANPIX

Tänavusel aastal on Hiina jalgpalliklubid teinud üleminekuturul suurejoonelisi tehinguid ning Hiina kõrgliigasse on mängima siirdunud mitmed parimas mängijaeas jalgpallurid. 

Hiinasse on viimasel ajal mängima siirdunud Alex Teixeira, Ramires, Gervinho ja Jackson Martinez. Teixeira eest maksis Jiangsu Suning koguni 50 miljonit eurot ja sellega on ta Hiina kõrgliiga läbi aegade suurim ost.

Varasemalt on aga Hiinas mängimas juba Asamoah Gyan, Paulinho, Demba Ba ja Tim Cahill. Just Cahill usub, et varsti teevad hiinlased juba üleminekuturu kõige suuremaid tehinguid. «Tänapäeval tehakse jalgpallis hoopis teistsuguseid valikuid ja määravaks faktoriks on raha,» teatas Cahill intervjuus Fox Sportsile.

«See kõik on hullumeelne ja läheb veel hullemaks. See saab olema suurejooneline ning varsti maksavad hiinlased suurte staaride eest juba üle 100 miljoni euro,» lisas Cahill veel. «Neil on võimu. Kui nad midagi tahavad, siis nad teevad selle ka teoks. Kui on vaja kellestki lahti saada, siis tehakse ka seda. See on nagu pöörduks, kust tulevad paljud sisse aga lähevad ka paljud välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles