Indrek Lillsoo: peaproov euromängudeks õnnestus

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Lillsoo
Indrek Lillsoo Foto: Mihkel Maripuu

Käsipalli Balti liiga põhiturniiri eelviimane nädalavahetus selgitas välja küll kõik kaheksa veerandfinalisti ja alagrupivõitjad, ent võitlus ülejäänud kohtadele jätkub. Kõik kolm Eesti klubi kindlustasid koha kaheksa parema seas, omavahel kohtunud HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi ja Viljandi HC heitlusest väljus võitjana esimene.

A-alagrupi mängus alistasid kehralased kodusaalis Viljandi 31:24 ja tõusid kaasmaalastest punkti kaugusele. Viljandil on 10 ja Kehral 9 silma ning mõlemal seisab kolme nädala pärast ees võistlusreis Läti klubide Riia Celtnieks ja HK Ogre/Miandum juurde. Lätlased on küll edasipääsulootused minetanud, ent Eesti meeskonnad vajavad punkte, et alagrupi 11 punktiga lõpetanud Klaipeda Dragunasest mööduda.

Kehra pani paremuse maksma teisel poolajal

«Võit Viljandi üle täitis mitmed eesmärgid,» kinnitas Kehra peatreener Indrek Lillsoo. «Saime tähtsa võidu Balti liiga arvestusse, aga ka väga hea peaproovi enne EHF Challenge Cupi mänge Portugali klubiga ABC/UMinho. Vahepealne mõõn on ületatud, meeskonnaski on pinged maas ning saime mängu väga hästi klappima.»

Kehra oli enamuse esimesest poolajast tagaajaja osas, ent pani teise pooltunniga paremuse maksma. «Avapoolaeg oli võrdne andmine,» tunnistas Lillsoo. «Siis tõime mängu oma uue ukrainlasest väravavahi Anton Terehhovi ja osalt ka tänu temale saime kaitse pidama. Siit on hea edasi minna. Balti liigas on veel ees Läti-tuur, aga hetkel tundub, et peame veerandfinaalis Põlva Servitiga kohtuma. Mõnes mõttes oleks isegi põnevam Riihimäe Cocksiga kokku minna, aga usun et meil on omad võimalused mõlema vastu.»

Viljandi sai alles kolmanda kaotuse sel hooajal, aga alagrupis teise koha kättevõitmine on mulkide endi kätes. «Sel korral tuleb tunnistada, et Kehra oli meist parem,» sõnas Viljandi peatreener Marko Koks. «Ega me midagi valesti teinud, lihtsalt vigastusest paranenud mängijad pole veel vormis ja mõningad teised väsisid.»

«Sellist ühtset tiimi nagu meil jaanuaris oli, hetkel platsil ei näinud, aga mingit paanikat ka pole. Jäime vastaste kiirrünnakutega hätta ja teisel poolajal tegi nende uus väravavaht ka korraliku debüüdi,» tunnistas Koks. «Kolme nädala pärast pole Läti klubid võõrsil lihtsad vastased, aga usun, et suudame alagrupi teise koha siiski endile haarata.»

Serviti võite varjutas kahe põhimehe vigastus

Põlva Serviti naases Läti ja Leedu tuurilt kahe võiduga. Laupäeval alistati Kaunase Granitas-Gaja-Karys 25:17 ja päev hiljem Dobele Tenax 36:23. Rahuoluks aga peatreener Kalmer Musting põhjust ei näinud, sest niigi räsitud koosseisuga liikvel olnud meeskond kannatas uusi tagasilööke Ardo Puna ja Raiko Rudissaare vigastuste näol.

«Puna jättis juba esimese mängu avapoolaja pooleli lihasevenituse tõttu, Rudissaar aga murdis teises kohtumises sõrme,» kirjeldas peatreener Kalmer Musting kurvalt. «Mängud polnud kerged, aga esitasime suurepärase kaitsepartii ning eriti avamängus oli Eston Varusk väravas väga hea.»

Serviti kindlustas võitudega ka B-alagrupis teise koha, olles kogunud 12 punkti. «Võitude ja alagrupiseisu üle on hea meel, vigastused aga varjutavad seda,» sõnas Musting. «Õnneks on meil nüüd ees veidi kergem periood ja loodan, et suudame mitmedki mängijad üles turgutada. Hetkel toetume pigem vanale kaardiväele, kogenud mängijad nagu Varusk, Kristjan Muuga, Siivo Sokk, Mario Karuse ja Sergei Ljubtšenko pidid pea kaks korda 60 minutit rassima.»

Balti liiga põhiturniir lõpeb kolme nädala pärast kui 27. ja 28. veebruaril peetakse viimased alagrupimängud. Serviti võtab siis kodusaalis vastu Valgevene klubid Minski HC Vitjazi ja Bresti HC Meškovi ning nagu mainitud, sõidavad Kehra ja Viljandi Läti-turneele. Tippkäsipalli näeb siis aga ka Kehras, sest seal peab Balti liigas seni võidult võidule sammunud Cocks kaks viimast «kodumängu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles