USA jälgedes: järjekordne riik ähvardas olümpiamängudest loobuda (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenialanna Vivian Jepkemoi Cheruiyot.
Keenialanna Vivian Jepkemoi Cheruiyot. Foto: SCANPIX

Kui eile teatas USA olümpiakomitee, et nende sportlased võivad Zika viiruse tõttu OMilt eemale jääda, siis täna andis sama mõista Keenia olümpiakomitee.

Võimsa jooksuriigina tuntud Keenia võitis 2012. aasta Londoni olümpial 11 medalit, kuid tänavu võib juhtuda, et seda saavutust ei ole võimalik püüdma minna, sest riigi olümpiakomitee kinnitusel kaaluvad nad ohtliku Zika viiruse leviku tõttu Rio de Janeiros toimuvast suursündmusest loobumist. 

«Ilmselgelt ei hakka me riskima sellega, et viime oma sportlased sinna, kui Zika viirus jõuab epideemilise levikuni,» teatas Reutersile Keenia esindaja Kipchoge Keino. «Brasiillased peavad enne suursündmust garanteerima, et atleetidel on riigis turvaline olla.»

«Oleme korraldajatele selgeks teinud, et viirusohtlikus keskkonnas meie sportlased ei võistle,» lisas Mexyco City ja Müncheni olümpiamängudel kulla võitnud Keino. «Oseleme mängudel, kui korraldajad kinnitavad, et igasugune oht võistlejatele ja emadele puudub.» 

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) on viiruse tõttu hetkel kuulutanud välja ülemaailmse hädaolukorra. Olümpiamängud toimuvad Rios 5.-21. augustini.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles