Video: Sander Pärn ja James Morgan valmistusid Rootsi ralliks talvistes oludes

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Pärn Rootsis testimas.
Sander Pärn Rootsis testimas. Foto: Jaana Järveoja

Esmaspäeval osalesid Sander Pärn ja James Morgan Norras M-Sport tehasemeeskonna WRC 2 sõitjate Rootsi MM-ralli eelsel testil. 

Pärna ja Morganiga koos osalesid testil Elfyn Evans, Marius Aasen ja Eyvind Brynildsen. Kui Karlstadis asuva võistluskeskusega Rootsi MM-ralli katsetel on hetkel olukord lume-ja jäävaene, siis Elverumi ja Trysili vahel sõidetud testil olid korralikud talveolud ja lund sadas päeva jooksul veel juurdegi. Kokku läbisid Pärn ja Morgan uue Ford Fiesta R5 masinaga pea 100 testikilomeetrit.

Sander Pärn jäi testiga rahule. «Saime siit hea tunde ja proovisime erinevaid auto seadeid: vedrustust, diferentsiaali ja lõpuks saime auto täpselt selliseks nagu soovisime. See oli mul teine kord kui sõitsin DMACK talverehvidega. Mulle need rehvid meeldivad ja meil ei olnud probleeme. Saime sõita palju kilomeetreid ja pidamine oli hea. Ma julgen väita, et mul on päris hea tunnetus nende rehvidega,» tunnistas Pärn, kelle sõnul juhtus eile aga ka väike viperus.

T«äna (eile- toim) tuli mul ka üks väikene viga sisse, kus ma sõitsin lumevalli ja jäime kinni. Kompasime natuke piire ja selle kurvi jaoks oli liiga palju kiirust. Õnneks auto viga ei saanud, ainult väikesed kosmeetilised vigastused. Test jätkus ja tunnetus oli hea - loodan et see oli ka mu ainuke viga sellel rallinädalal. Tundub, et olen Rootsi MM-ralliks valmis, ükskõik millistes ilmastikutingimustes sõita ka ei tuleks,» lisas Eesti ralliäss.

Pärna sõnu kinnitas ka Morgan: «Test läks hästi. Sõitsime kahel väga erineval teelõigul, kogusime palju kilomeetreid ja proovisime erinevaid auto seadistusi. Õppisime mida teha ja ka mida mitte teha. Kindlasti tuli see test meile igati kasuks. Oleme kindlasti ralliks valmis, olenemata sellest, kas ralli teed on sellised või mitte. Eks kindlasti sõit kruusasemal teel on palju erinevam. Test oli meie jaoks igati kordaläinud.»

Rootsi MM-ralli korraldajad tegid eile otsuse rallit lühendada, kuna ralli piirkonnas on olnud viimase nädala jooksul plusskraadid ja vihmasadu. Täielikult jääb ära neli kiiruskatset, samuti jäetakse ära osade katsete korduvläbimised. Kokku sõidetakse 21 kiiruskatse asemel 13 kiiruskatset. Rootsis on oodata alates nädala keskpaigast temperatuuride langust miinuspoolele ning ka lumesadu. Rootsi MM-ralli algab piduliku stardiga neljapäeva õhtul ja reedel stardib esimene kiiruskatse Eesti aja järgi 9.51. Edasi lükati ka rajaga tutvumist, see toimub nüüd kolmapäeval ja neljapäeval.

Sander Pärn ja James Morgan osalevad tänavu autoralli MM-sarjas WRC 2 klassis Drive DMACK Trophy ridades M-Sport tehasemeeskonna Ford Fiesta R5 autoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles