Tagasilöök? Loodava korvpalli Meistrite liiga eelarve on oodatust kordades väiksem

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIBA logo.
FIBA logo. Foto: SCANPIX

Loodava korvpalli Meistrite liiga eelarve on lehekülje Eurohoops andmetel oodatust märksa tagasihoidlikum.

Rahvusvaheline korvpalliliit (FIBA) kohtus eile Münchenis nii riikide esindajatega kui ka Meistrite liiga kohta soovivate klubide esindajatega. Portaali Sportando väitel avaldasid paljude klubide esindajad väga suurt toetust ja olid uue liiga loomise eel ootusärevad.

Lehekülje Eurohoops andmetel võib aga Meistrite liigale hoobi anda eelarve, mis on planeeritust oluliselt väiksem. Nimelt kui uue liiga loomine väljareklaamiti, käis võimaliku eelarvenumbrina meediast läbi koguni 30 miljoni euro suurune summa. Eurohoopsi väitel on aga nüüdseks erinevad allikad üle Euroopa kinnitamas, et praeguse seisuga on 32 klubi peale ette nähtud vaid 2,3 miljonit eurot, mis teeks ühe klubi kohta 70 000 eurot.

Kui võrrelda Meistrite liiga praegust eelarvet näiteks Euroliiga omaga, siis seal peaks uuel aastal olema 16 klubi peale raha üle 30 miljoni euro. Seega, kui Meistrite liiga eelarvet suurendada ei suudeta, jääb see oma mahult pigem Euroliigast nõrgema Eurocupi tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles