Foto: Joel Lindpere osales vastloodud USA jalgpalliklubi koosolekul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere
Joel Lindpere Foto: Liis Treimann

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Joel Lindpere pole veel välja öelnud, millises klubis ta järgmisel hooajal mängib. Värske foto põhjal viibib Lindpere USAs, osaledes seal äsjaloodud jalgpalliklubi Rayo OKC koosolekul.

Eelmisel hooajal kodumaal Nõmme Kaljus mänginud Lindpere sõnas Postimehele juba detsembri keskel, et asub uue tööandja otsingutele. «Mingit huvi on välismaalt olnud, kuid midagi konkreetset pole veel juhtunud,» tõdes poolkaitsja toona. «Kui midagi erilist ei õnnestu leida, siis soovin leida mängukoha, kust on võimalik saada uut kogemust.»

Jaanuari lõpus treenis Lindpere Norras oma endise tööandja Tromsø juures ja lendas seejärel USAsse. «Mul on veel seal kontakte, olin seal siiski neli aastat ja selle ajaga tekkis häid sidemeid. Huvilisi on, seega ei kiirusta ma otsuse langetamisega. Võtan üldiselt asju väga rahulikult. Praegu on vaja uuesti vormi saada ja vaadata, millised võimalused lauale tekivad,» lausus Lindpere 21. jaanuaril.

Äsja asutatud Ray OKC mängib algaval hooajal USA tugevuselt teises liigas NASLis. Uue klubi enamusosanik on Raul Martin Presa, kellele kuulub ka Hispaania kõrgliigas palliv Rayo Vallecano klubi. 7. jaanuaril nimetati Rayo OKC peatreeneriks Alen Marcina, kes juhendas enne seda San Antonio Scorpionsi meeskonda. Kodumänge hakkab Rayo pidama Yukoni kõrgkooli staadionil.

Mängijate seas kogenud Ghana koondislane

NASLi hooaeg algab aprilli esimestel päevadel. Praegu on klubi kodulehel mängijate nimekirjas vaid kümme meest, kellest tuntuim on 46 korda Ghana rahvuskoondist esindanud Derek Boateng. Karjääri jooksul näiteks Kölnis, Fulhamis, Getafes, Eibaris, Dnipropetrovski Dnipros ja ka Rayo Vallecanos mänginud 32-aastane Boateng on Ghanat esindanud kahel MM-finaalturniiril.

Nimekirjas on ka jaapanlane Kosuke Kimura, kes on kuulunud näiteks Colorado Rapids, Portland Timbersi ja New York Red Bullsi ridadesse. Kolumbialasest 24-aastane poolkaitsja Sebastian Velazquez on samuti mänginud MLSi klubides Real Salt Lake ja New York City FC, 34-aastasel äärekaitsjal Michel Pereiral on aga kogemust nii kodumaa Brasiilia tugevatest klubidest kui ka Euroopast, kus ta on kandnud näiteks Liege'i Standardi ja Thessaloniki Arise särki.

34-aastane Lindpere on esindanud Eesti koondist 106 korda ja löönud seitse väravat. USAs pallis ta aastatel 2010-2013, kuuludes esmalt New York Red Bullsi ja seejärel Chicago Fire'i ridadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles