Maailma tippvõimlejad kogunevad Tartusse Miss Valentine'ile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gundlapally Meghana.
Gundlapally Meghana. Foto: Tuulika Mölder

Ülehomme algava 22. Miss Valentine’i võimlemisturniiri esimesed väliskülalised saabusid Tartusse. Esimeste saabujate seas on India, USA, Kanada ja Lõuna-Aafrika Vabariigi koondised. Neli päeva kestvast võistlusest võtab osa 1200 võimlejat 38 riigist.

«Indialanna Gundlapally Meghana lõpetas just oma esimese trenni Tartus,» selgitab võistluse peakorraldaja Janika Mölder. «Kusjuures jõudsime tema osalemisega ühe huvitava verstapostini: 22 aasta jooksul on Tartus käinud kokku 50 riigi võimlejad!»

Miss Valentine’i turniiriga paralleelselt selguvad sel nädalavahetusel võistluspaigas A. Le Coqi spordimajas läbi aegade esimesed Euroopa meistrid. Rühmvõimlemise EM-tiitlit asub Tartus jahtima pea kogu Euroopa paremik: nii meistriklassis kui ka juunioride arvestuses on kohal maailmameistrid ja ka hõbemedali võitjad. Eestlastest asub juuniorite Euroopa meistritiitlit jahtima VK Janika Diamonds võistkond (juunioride MK-üldarvestuses 3. koht).

Ka iluvõimlemise võistlusele on tulemas mitmed nimekad võistkonnad ja individuaalvõimlejad. Rio OM-pääsme on nende hulgast juba lunastanud iluvõimlemise maailmameister Anna Rizatdinova (Ukraina) ja Aafrika meister Grace Legote (Lõuna-Aafrika Vabariik) individuaalarvestuses ning Valgevene ja Ukraina koondised rühmade arvestuses. Nimekatest iluvõimlejatest on lisaks kohal ka MM naiskondliku arvestuse hõbemedalist Arina Charopa (Valgevene) ning pronksmedalist Viktoria Mazur (Ukraina). Lisaks osaleb juunioride MK-hõbe Žala Pirijeva (Aserbaidžaan) tänavu Miss Valentine’il meistriklassis. Eestlannadest asuvad võistlustulle Tartu kodupubliku rõõmuks Carmel Kallemaa, Viktoria ja Olga Bogdanova ning Janika Vartlaan.

«Täna õhtuks on juba pooled delegatsioonid kohal, homme võib Tartus võimlejaid juba igal pool kohata,» teatab Mölder rõõmsalt. «See traditsioon on saanud suureks osaks talvisest Tartust ning ma loodan, et lisaks võimlejatele leiavad ka paljud teised spordi ja tantsuhuvilised tee võistlussaali.»

«Tegemist on ühe maailma suurima ja nimekaima võimlemisturniiriga. Mul on hea meel, et just Eesti publikul õnnestub sellisel tasemel võistlusele oma kodumaal kaasa elada, seda eriti olümpia-aastal, kui võimlejad on oma elu tippvormis ja konkurents kõige tugevam,» lisab ta.

Miss Valentine’i võimlemisturniir toimus esimest korda 1995. aastal endise maailmameistri Mölderi algatusel. Mitu aastat väiksema sõprusturniirina toimunud võistlus on läbi aastate kasvanud üheks populaarseimaks võimlemisvõistluseks üle maailma. Miss Valentine’i raames on toimunud varem ka iluvõimlemise MK-etapp ning mitu rühmvõimlemise MK-etappi.  

Võistluste täpse ajakava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles