Manchesteris paaria rolli sattunud väravavaht: kartsin oma elu pärast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victor Valdes.
Victor Valdes. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedis peatreeneri Louis van Gaali ebasoosingusse sattunud ja üksinda treenima sunnitud väravavaht Victor Valdes, kes pääses jaanuaris viimaks laenule Belgia kõrgliigasse, kartis Unitedis viibimise ajal enda sõnutsi suisa oma elu pärast.

34-aastane Valdes ei pääsenud käesoleval hooajal kordagi Unitedi eest platsile, sest van Gaali väitel keeldus ta sügisel mängimast klubi duubelmeeskonna eest. Valdes eitas seda, kuid jäeti sellegipoolest ilma särginumbrist ning ta pidi treenima üksinda koos väravavahtide treeneri Alan Fettisega. Valdesi sõnul tundis ta ennast väga üksildasena ja pelgas, et keegi ei paneks isegi seda tähele, kui ta peaks treeningul vigastada saama.

«Küsisin kord Fettise käest – mis siis saab, kui ma peaga vastu posti hüppan ja teadvuse kaotan ning juhtumisi keele alla neelan? Alan ütles, et tal on telefon taskus, ta helistab ja abilised tulevad kohale. Aga mina olin ikkagi nii üksildane,» kurtis Valdes Hispaania väljaandele El Pais.

Nüüd on Valdes laenul Belgia kõrgliigas Liege’i Standardi ridades ning eluga rahul. Debüütmängus Oud-Heverlee Leuveni vastu hiilgas Barcelonaga kolm korda Meistrite liiga võitnud ja kuus korda Hispaania meistriks tulnud väravavaht suurepärase tõrjega.

Hispaanlane tunnistas aga, et ei jõudnud oma uue tööandja kohta enne nendega liitumist õieti midagi uurida. «Marouane Fellainiga rääkimiseks polnud aega, sest pidin väga kiiresti lahkuma,» viitas ta belglasest meeskonnakaaslasele Unitedi ridades. «Nüüd aga suhtleme, räägime klubist ja linnast, sest ta tunneb seda hästi. Jõudsin juttu teha ka Unitedi noortemeeskonda kuuluva väravavahi Ilias Moutha-Sebtaouiga, kes saabus Inglismaale just Standardist, ja tema kinnitas, et tegu on suurklubiga ning et tunnen end siin kindlasti hästi. Ta ei eksinud,» kiitis Valdes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles