Hiinlased noolivad nüüd juba Barcelona nimekaid mängumehi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Alves.
Dani Alves. Foto: SCANPIX

Tipptasemel jalgpallurite invasioonil Hiinasse ei näi lõppu tulevat. Nüüd on hiinlased teinud Hispaania ajalehe Mundo Deportivo teatel pakkus üks Hiina klubi Barcelonale ligi 35 miljonit naela, et osta äärekaitsja Dani Alves.

Brasiillane ise saaks kolme aasta jooksul hiinlastelt palgaks ligi 12 miljonit eurot aastas. 32-aastane Alves on mänginud Barcelonas alates 2008. aastast, kuid võib veel veebruari jooksul klubi vahetada, sest Hiina Superliigas on üleminekuaken avatud 26. veebruarini. Tema praegune leping Barcelonaga kestab kuni 2017. aastani ja seda on võimalik osapoolte kokkuleppel veel aasta jagu pikendada.

Mõistagi on kaheldav, kas Barcelona peatreener Luis Enrique nõustuks keset käimasolevat hooaega Alvesi müügiga, sest brasiillane on jätkuvalt klubis põhimees. Sel hooajal on ta Barcelonat esindanud 22 liigamängust 17s.

Hiinlased on sel talvel meelitanud enda juurde hulga nimekaid mängijaid, makstes nende eest isegi Euroopa mõistes vägevaid summasid. Eelmisel nädalal ostis Guangzhou Evergrande Madridi Atleticost enam kui 40 miljoni euro eest ründaja Jackson Martinezi, kusjuures tegu oli jalgpallurite üleminekuturu kõigi aegade suurima summaga, mis makstud Euroopast väljaspool asuva klubi poolt.

Jiangsu Suning hankis aga Londoni Chelseast hiljuti 32 miljoni euro eest poolkaitsja Ramirese. Sama klubi ostis eelmise nädala lõpus Donetski Šahtarilt ka 50 miljoni euro eest brasiillase Alex Teixeira, keda jahtisid teiste seas Liverpool ja Chelsea. Veel ajavad tuntumatest mängumeestest uuel hooajal Hiinas palli taga näiteks Gervinho, Tim Cahill, Asamoah Gyan, Fredy Guarin, Demba Ba, Stephane Mbia, Ibrahima Toure ja Paulinho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles