Nullist tehnika selgeks õppinud Ksenija Balta on ametlikult tagasi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palju saatuselööke läbi elanud Ksenija Balta võib rõõmustada: uuesti leitud hüppetehnika viib ta elu teisele olümpiale.
Palju saatuselööke läbi elanud Ksenija Balta võib rõõmustada: uuesti leitud hüppetehnika viib ta elu teisele olümpiale. Foto: Kristjan Teedema

Rio de Janeiro olümpiamängude normi sihtinud kaugushüppaja Ksenija Balta oli Tartusse Martin Kutmani mäletusvõistlustele tulles pinges. «Jooksin kogu aeg vetsu ja halli vahet,» meenutas ta. Jõuproovi algus oligi konarlik, aga viienda katse järel võis 29-aastane Balta õnnest karjatada. Esialgu ettevaatlikult, sest õhulend oli pikk, aga kas piisavalt? Paar sekundit ootusärevust ja siis võis rõõmupidu alata. 6.70 – rohkelt vigastusi trotsinud Balta saab sõita elu teisele olümpiale!

«Täiesti supertunne on! 6.70 oli mu eesmärk juba pikemat aega ja emotsioon võrdub vaat et ajaga, kui ma hüppasin 6.87 (Balta isiklik tippmark – toim). Minu pea kohalt oleks justkui mingi mägi ära liikunud,» oli Balta pärast etteastet emotsioonidest tulvil.

«Tartusse tulles oli enesetunne väga raske. Ma arvan, et võistluse algus näitaski seda, sest olin liiga närvis. Kohe üldse ei tulnud välja!» Balta alustas üleastumisega ja sai seejärel kirja vaid 6.23. Välja ei tulnud ka kolmas üritus ja neljanda katse 6.37 polnud kaugeltki piisav parandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles