Indrek Kelk käis välja 15-miljonilise idee, kuidas päästa Tartu maratoni (23)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maraton.
Tartu Maraton. Foto: Ardo Säks

Tartu maratoni peakorraldaja sõnul Indrek Kelgu sõnul läheks täispika, 63-kilomeetrise kunstlumeraja ettevalmistamine maksma hinnanguliselt 12-15 miljonit eurot.

Soojade talvede tõttu on Tartu maratoni toimumine pidevalt ohus ning tänavugi seda tõenäoliselt traditsioonilisel Otepää - Elva marsruudil ei toimu. See on pannud inimesed mõtlema uute lahenduste peale ja üks variant oleks teha täispikk kunstlumerada, mis oleks küll kallis, aga mida näiteks ka hiljutisel Marcialongal kasutati.

«Me oleme pärast 2014. aasta ärajäänud maratoni natuke tõsisemalt kunagise utoopilise ideega tegelenud. Ei ole piisavalt aega ja ressurssi väga tõsiselt asi ette võtta, aga tõenäoliselt, et 63 km rada saaks täielikult kaetud kunstlumesüsteemi infrastruktuuriga ning pikal rajal oleksid nii vee- kui ka elektriväljavõtted ja kahurid jadamisi - et nupuvajutusega saaks kohe lund toota - selle maksumus jääb tõenäoliselt 12-15 miljoni euro ümber,» sõnas Kelk intervjuus Vikerraadiole, vahendas ERRi spordiportaal.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles