Vormel-1 sarja punane latern palkas Mercedese tulevikutähe

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pascal Wehrlein (vasakul).
Pascal Wehrlein (vasakul). Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas eelmise hooajal ainsana punktita jäänud ja mõistagi seega ka viimasel kohal lõpetanud võistkond, mis muutis kahe hooaja vahel nime Marussiast Manoriks, teatas, et nende üheks sõitjaks saab uuel hooajal vormel-1 sarja debütant Pascal Wehrlein.

21-aastane sakslane on aastaid kuulunud Mercedese noorte sõitjate programmi, kuid Manori kinnitusel pole Wehrleini palkamine otseselt seotud sellega, et Mercedes tarnib uuel hooajal tiimile oma jõuallikaid. Küll aga sõlmis Manor Mercedesega lepingu, mille kohaselt nad saavad kasutada kahel viimasel hooajal ülekaalukalt MM-tiitli võitnud tiimi Brackleys asuvat tuuletunnelit.

«Manor on minu jaoks suurepärane koht, kus oma vormel-1 karjääri alustada ning mul on väga hea meel siin olla. Tegu on väikese, aga väga keskendunud võistkonnaga,» sõnas Wehrlein. «Tegu on kõva proovikiviga, kuid usun, et suudame hooaja jooksul ka punkte teenida,» lisas ta. Väljaande Autosport hinnangul on Wehrleini lepingu väärtus 5-6 miljonit eurot.

21-aastane Wehrlein kerkis eelmisel hooajal turismiautode sarja DTM kõigi aegade noorimaks meistriks ning täitis alates 2014. aasta septembrist ka Mercedese vormel-1 tiimis varusõitja rolli. Samal töökohal jätkab ta tänavugi, mis tähendab, et kui Lewis Hamilton või Nico Rosberg ei peaks saama mõnel etapil osaleda, saab sõitjakoha endale Wehrlein. Küll aga on Mercedes ja Manor kokku leppinud, et seda ei tehta viimasel hetkel.

Mullu jäi Wehrlein löömatuks DTM-sarjas. FOTO: Scanpix
Mullu jäi Wehrlein löömatuks DTM-sarjas. FOTO: Scanpix Foto: Artyom Korotayev/Artyom Korotayev/TASS

Wehrleini koha DTM-sarjas võtab üle prantslane Esteban Ocon, kes nimetati eelmisel nädalal Renault’ vormel-1 võistkonna varusõitjaks. Temagi on seejuures lisaks ametis Mercedese varusõitjana.

«Pascal on terav sõitja ja Manor Racingul on hea meel, et ta meiega liitus. Oleme väike tiim, kelle ees on tänavu suur ülesanne, sestap otsisime sõitjat, kelle kirg ja ambitsioonid kattuksid meie omadega. Pascal on Mercedese ja Force India autosid testides ning DTM-sarja valitsedes meile muljet avaldanud,» lausus Manori omanik Stephen Fitzpatrick.

Vormel-1 sarjas on seega vaba veel vaid üks sõitjakoht Wehrleini kõrval, sest kõik teised tiimid on oma sõitjad juba kinnitanud. Wehrleinist saab tänavuse hooaja teine uustulnuk, sest Renault’ tiimis teeb vormel-1 debüüdi 25-aastane britt Jolyon Palmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles