Sildarud on konkurentidega võrreldes asjaarmastajad (6)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti lemmiklapse isa avaldab, mis on teinud tema nelja päeva pärast 14-aastaseks saavast tütrest lausa mängeldes maailma ühe osavama suusataja.

Tõnis Sildaru, imesuusataja Kelly Sildaru isa avaldab, et võrreldes suurte riikide koondistega on nad hoolimata rabavast võidust X-Gamesil tegelikult amatöörid.

Kui teistel maailma tippudel on mitu treenerit, määrdemehed, isiklik arst või füsioterapeut, siis Tõnis Sildaru peab end lihtsalt isaks, kelle üleanne on olla tütrele ühtlasi kokk ja sõber ja õpetaja. Rohkem täieõiguslikke liikmeid nende pereesinduses polegi, kui jätta arvestamata Kelly noorem vend  Henry, samuti vigursuusataja.

Aga Kelly edu saladus seisneb selles, nagu seletas üks asjatundja Tõnis Sildarule X-Gamesil, et kui teised, täiskasvanud sportlased teevad eesmärgistatud tööd, kus peavad end konkurentsis püsimiseks alalõpmata ületama, siis Kellyle tundub vigursuusatamine pigem mõnus ajaviide. «Mänguhoos on lihtsam elemente õppida ja paremaks saada,» nendib Tõnis Sildaru.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles