Leiutajate ala protestimeelne vanameister (1)

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil olev Kalev Allikveer on talisurfi MMil võistlemas 26ndat korda.
Esiplaanil olev Kalev Allikveer on talisurfi MMil võistlemas 26ndat korda. Foto: Sander Ilvest

Talisurfi üks pioneere, 26. korda maailmameistrivõistlustel osalev Kalev Allikveer meenutab kodumaal peetava MMi taustal oma esimesi tiitlivõistlusi. «1991. aastal oli minu jaoks esimene MM ja see oli ühtlasi esimene kord, mil võistlus Eestis peeti. Need olid ju pöördelised ajad, jaanuaris oli Riia veresaun, Vilniuse veresaun, veebruaris pidasime siin MMi. Rahvast palju ei tulnud, sest inimesed kartsid. Kabli puhkebaasis oli meil klaveri ääre peal ka väike sinimustvalge lipp. Esimese päeva lõpus Kalev Vapper tegi video ja saatis selle ERRile, mispeale tuli kohale spordikomitee ja küsis: «Mis see olgu, kes lubas?!» Nii see algas,» meenutab Allikveer.

Allikveer on ala üks loojaid. «Ma olen elukutselt meremees ja sõitsin Aafrika vahet. 1973. aastal nägin Alžeerias esimest korda vees purjelauda, sai hammas verele. Tegin mõned joonised ja kui koju tulin, siis tuttavale puidutöö mehele näitasin ja tegime midagi valmis. 1975. aastal tahtsin vastlapäeval oma kaheaastast poega sõidutada Harku järvel ning meisterdasin puust murdmaasuuskadest suusakelgu ja panin purje peale,» kirjeldab ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles