Vihane Ogier Rootsi ralli tingimustest: milline idioot meid siia vedas?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Ogier.
Sebastian Ogier. Foto: SCANPIX

Autoralli valitsev maailmameister ja tänavugi Monte Carlos peetud avaetapi võitnud Sebastien Ogier võttis teravalt sõna Rootsis valitsevate ilmaolude suhtes. Sel nädalavahetusel on Rootsis kavas MM-sarja teine osavõistlus, ent sulailmad on muutnud paljud teed mülkaks ja talirallist lumel pole juttugi.

Rootsi jõudnud Ogier avaldas kohalikus väljaandes Värmlands Folkblad oma arvamust üsna otsekoheselt: «Ma ei saa aru, mida me siin teeme. Siinviibimine on mõttetu. Ma ei tea, kes selle otsuse vastu võttis, aga see on lihtsalt idiootne,» pahandas Ogier.

Korraldajad otsustasid viimases hädas, et ralli toimub lühendatud vormis ja läbitakse vaid 13 kiiruskatset. Kui Norra pinnale jäävad teed on külmunud ja neil saab edukalt sõita, siis Rootsis asuvad katsed on pehmed ja Ogieri pahameel sestap mõistetav, sest üldliidrina peab just tema neil teedel esimesena startima. Talirallil kasutatavate piikrehvide puhul võib see aga tähendada suurt ajakaotust.

Monte Carlos 7. kohaga lõpetanud Ott Tänak võttis olukorda Ogierist märksa rahulikumalt. «Norra katsetel on olud suurepärased, aga Rootsis ei saa küll talirallit sõita... Eks näis,» märkis eestlane.

Ralli avakatsele antakse praeguse plaani kohaselt start reede hommikul Eesti aja järgi kell 9.51.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles