Suri endine kettaheite maailmarekordi omanik

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinaküünal
Leinaküünal Foto: Liis Treimann

Rahvusvaheline kergejõustikuliit (IAAF) teatas, et eile suri endine kettaheite maailmarekordi omanik Juri Dumtšev.

Kuulus Venemaa kettaheitja suri 57-aastaselt südameseiskumise tagajärjel. 1983. aastal püstitas Dumtšev uue maailmarekordi, kui heitis tulemuseks 71.86. Kuigi vaid kolm aastat hiljem võttis maailmarekordi enda nimele Jürgen Schult, kes heitis seni kehtivaks maailmarekordiks 74.08, on Dumtševi tippmark endiselt Venemaa rekordiks. Olümpiamängudel jäi Dumtševi parimaks kohaks 1988. aastal Soulis saadud neljas koht.

Venemaa kuulsal kettaheitjal on side ka Eesti tipu Gerd Kanteriga - alles loetud aastad tagasi kommenteeris Dumtšev väljaande Sport-Ekspress veergudel tegevkettaheitjate taset ning kiitis Kanterit. «Jürgen Schulti tulemus on fantastiline, tol ajal oli see uskumatu. Arvasin, et Virgilijus Alekna või Gerd Kanter ületavad selle ning usun siiani, et Kanteril on selleks veel võimalus. Ta on praegu ainuke, kes oleks selleks lähiajal suuteline,» rääkis Dumtšev aastal 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles