Rally Estoniat vaatas telerist ligi 50 miljonit inimest üle maailma

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia.
Rally Estonia. Foto: Karli Saul

Rally Estonia raames Eurospordi poolt toodetud teleprogramm jõudis 48,8 miljoni vaatajani üle maailma, seda läbi Eurospordi kanalite ja partnerite, kelle hulgas oli ka Eesti Rahvusringhääling. Kogu hooaja lõikes oli auto24 Rally Estonia FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste vaadatuim etapp.

Need rõõmustavad numbrid pärinevad FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste promootori Eurosport Events tellimusel valminud värskest uuringust, mille tegi rahvusvaheliselt tuntud ettevõte Repucom. Uuring monitooris FIA ERC teleprogrammide ja uudismaterjali vaadatavust. 2015.aasta Euroopa autoralli meistrivõistluste telepilt jõudis kokku 318,9 miljoni vaatajani üle maailma. See tähendab 30 protsendi suurust tõusu vaatajate arvu osas. 2015. aastal oli FIA ERC sarjas kokku 10 etappi.

Kokku jõudsid Euroopa autoralli meistrivõistluste telekokkuvõtted ja uudismaterjal 160 riigi 81 telekanalisse. Telematerjali kogumaht oli 2015.aastal 1081 tundi. Eurospordi enda kanalite võrgus jõudsid Euroopa autoralli meistrivõistluste sündmused 107 miljoni televaatajani.

Jean-Baptiste Ley, FIA ERC koordinaator rõõmustas sarja populaarsuse üle. «Meil on hea meel, et FIA ERC sarja populaarsus on kasvanud alates sellest, kui Eurosport Events sai 2013.aastal sarja promootoriks. Sarja kokkuvõtted on Eurospordi kanalitel väga vaadatavad ja lisaks Eurospordile läheb telepilt ka 160 riigi erinevatesse telekanalitesse. 318,9 miljonit televaatajat üle maailma on tugev sõnum ja töötame edasi, et 2016.aastal seda numbrit veelgi suurendada,» rääkis Ley.

2016. aasta FIA ERC hooaeg algab 10.-12. märtsini Kanaari saartel sõidetava 40. Rally Islas Canarias El Corte Inglés'iga. auto24 Rally Estonia on kolmandat aastat FIA ERC Euroopa autoralli meistrivõistluste etapp, tänavu leiab Baltikumi suurim autospordisündmus aset 15.-17. juulil Tartus, Elvas ja Lõuna-Eesti teedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles