Fotod Rootsist: õhtul peetakse MM-ralli toimumise osas otsustav koosolek

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Monte Carlo lumistel teedel.
Ott Tänak Monte Carlo lumistel teedel. Foto: DMACK Tyres / Facebook

Lumepuudusega suures hädas oleva Rootsi ralli lõplik toimumine peaks saama kinnituse täna õhtul, kui Eesti aja järgi kell 18.30 kogunevad asjade edasist käiku arutama ralli korraldajad, võistkondade esindajad ja Rahvusvaheline Autoliit FIA ning rehvitootja Michelin.

Praeguse seisuga on ralli lühendatud 13 kiiruskatse pikkuseks, kokku läbitakse esialgselt kavas olnud 331,2 kilomeetri asemel 241 kilomeetrit. Sulailma tõttu on enamik Rootsi teid lumevabad ja mudased, mis muudab nende läbimise piikrehvidega väga keeruliseks.

Tiitlikaitsja ja MM-sarja avaetapi võitnud Sebastien Ogier on avaldanud arvamust, et ralli peaks toimuma sajaprotsendiliselt kruusateedel, kuid FIA ja korraldajad pole selle võimalusega nõus. Kohapealt avaldatud pärast recce't ehk ametlikku rajaga tutvumist näitavad, et mõned katsed on juba praegu üsna sandis olukorras, ent korraldajatel on teede silumiseks veel aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles