Korraldajate kiirustamine pani Sildaru kehva seisu

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru X-mängude võitmise järel poseerimas enda mänedžeri Michael Spenceriga.
Kelly Sildaru X-mängude võitmise järel poseerimas enda mänedžeri Michael Spenceriga. Foto: Madis Kalvet

Nädala alguses kurvastasid norralased, et 13-aastane Kelly Sildaru ei saa vanuse tõttu osaleda täna Lillehammeris alanud II noorte taliolümpiamängudel. Praeguse seisuga ei näe norralased eestlannat võistlemas ka Oslos X-mängudel, ja seda põhjusel, et võistluskutsed jagati laiali liiga vara. Nüüd üritati viimasel hetkel olukorda päästa ning Sildarule saadeti varuvõistleja kutse. Väga suure tõenäosusega sõidabki eestlanna nüüd kuu lõpus fjordidemaale.

24.–28. veebruarini Oslos peetavatel X-mängudel ei ole kavas Sildaru põhiala ehk pargisõitu, kuid pargisõitjad osalevad Norra pealinnas Big Airi hüpetes. Kui vahepeal kaalusid eestlased ka võimalust, et osaleda samal ajal hoopis Calgarys AFP World Touri võistlusel pargi- ja rennisõidus, siis Oslo kasuks räägib fakt, et tegemist on tunduvalt prestiižsema jõurpooviga ja järgmine sarnase kaalukategooriaga võistlus on kavas alles detsembris, kui toimub järjekordne Dew Tour.

«See on loomulikult üks põhjus. Lisaks veel see, et tegemist on tornhüppega, ja tuleviku tarbeks on vaja, et Kellyl oleks sellisest võistlusest aimdus olemas,» põhjendas sportlase treenerist isa Tõnis Sildaru, miks ikkagi siirdutakse Norrasse kuigi praeguse seisuga seal võistlema ei pääseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles