Rahaga laialt ümber käiv Hiina klubi palkas Euroopast juba neljanda staari

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ezequiel Lavezzi.
Ezequiel Lavezzi. Foto: SCANPIX

Hiina jalgpalliklubi Hebei Fortune tegi juba neljanda suurostu, kui Paris Saint-Germaini ridadest meelitati endale Argentina ründeäss Ezequiel Lavezzi.

Ehkki 30-aastast Lavezzit jahtisid ka Milano Inter, Liverpool ja Chelsea, otsustas argentiinlane vastu võtta hiinlaste pakutud kahe aasta pikkuse lepingu, mis toob talle selle ajaga sisse umbes 30 miljonit eurot. Kuna hooaja lõppedes saab Lavezzist vabaagent, ei pea Hebei maksma PSG-le ka üleminekutasu.

Lavezzi on küll kolmel viimasel hooajal tulnud PSG-ga Prantsusmaa meistriks ja ka tänavu juhib pealinnaklubi liigat juba lähima jälitaja Monaco ees tervelt 24 punktiga. Lavezzi on aga liigas põhikoosseisus platsile pääsenud vaid kolm korda, sekkudes 13 korral vahetusest.

Hebeiga on juba liitunud Prantsusmaa, Inglismaa ja Hispaania kõrgliigas mänginud kamerunlane Stephane M'Bia, Londoni Arsenalist ja AS Romast jalgpallisõpradele tuttav Gervinho ja kunagine Chelsea tulevikulootus Gaël Kakuta. Tänavusel hooajal esmakordselt kõrgliigasse tõusnud Hebei meeskond asutati alles 2010. aastal ning meeskons kuulub kinnisvaraarendusega tegelevale firmale China Fortune Land. Selle omaniku Wang Wenxue väärtuseks hinnati eelmisel aastal 4,1 miljardit USA dollarit ehk umbes 3,6 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles