Martin Reim: tahame Viimsisse tuua heal tasemel jalgpalli

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Reim.
Martin Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Uuel hooajal näeb Eesti tugevuselt kolmandas jalgpalliliigas ehk Esiliiga B-s uue nimega meeskonda Viimsi JK. Klubi tegevjuht Martin Reim rääkis intervjuus jalgpall.ee-le, et meeskonna soov on muuta kodumängud rahvarohkeks ja atraktiivseks. Viimsi jaoks algab Esiliiga B hooaeg kodus 28. veebruaril, kui võõrustatakse FC Kuressaaret.

Uuel hooajal ei näe me enam ei HÜJK Emmastet ega ka Viimsi MRJK-d, vaid hoopis uut klubi Viimsi JK. Rääkige, kelle initsiatiivil, miks ja kuidas toimus kahe jalgpalliklubi ühinemine?

Tõesti, täiskasvanute liigades kumbagi võistkonda me eraldi ei näe, vaid nende asemel on Viimsi JK ja Viimsi JK II. Erinevates noortesarjades on Viimsi MRJK ehk jalgpallikool esindatud lausa 16 võistkonnaga. Tegemist on ühtse püramiidiga, kus on esindus- ja duubelmeeskond ning seal all jalgpallikool kogu noortesüsteemiga.

Liitumise seemned sai aga mulda pandud umbes kolm aastat tagasi, kui oli juttu võimalikust ühinemisest. HÜJK Emmaste otsis kodu, Viimsi MRJK aga väljundit noortele. Siis jäi see ühinemine mitmel põhjusel toimumata. Eeskätt sellepärast, et Viimsis ei olnud oma suurt staadioni ja ka jalgpallikooli kasvandikud ei olnud veel piisavalt vanad. Nüüd on olemas Viimsis uus staadion, 1-2 aasta jooksul loodetavasti ka muu infrastruktuur seal ümber, ning samal ajal on Emmaste mängijad vanemaks saanud ja koolis olemas noored, kes saaksid Esiliiga B tasandil hakkama.

Initsiatiiv ühinemiseks oli mõlemapoolne, kuna mõlemad pooled nägid selget positiivset mõju. Kaasa aitas ka fakt, et osapooled olid omavahel tuttavad ja erinevates meeskondades varem kokku puutunud.

Milline on Viimsi JK eesmärk uueks hooajaks? Milline on klubi pikemaajalisem eesmärk? Kuhu soovitakse jõuda ning millist rolli soovitakse Eesti jalgpallimaastikul täita?

Esimese aasta peamine eesmärk on klubi sportlikus ja organisatoorses plaanis toimima saada. Varasemalt litsentseerimata meeskonnale ja noortega tegelevale klubile on nõuete täitmine ning mängijate omavaheline integreerimine üheks klubiks suur väljakutse. Kindlasti on soov ka mänguliselt hästi hakkama saada nii Esiliiga B-s kui ka II liigas. Lisaks soovime jõuliselt kaasata kohalikku elanikkonda ning tuua rahvast staadionile, tuua Viimsisse tagasi heal tasemel jalgpall.

Pikemaajalistest plaanidest mõeldes on huvitav vaadata tagasi aega, kui sai MRJK loodud. Oli ju siis soov tegeleda ainult noortega ja kasvatada järelkasvu teistele klubidele. Tänaseks on kool kasvanud suureks ja nähes seda potentsiaali oli loogiline samm esindusklubi loomine. Sellest peabki saama meie noorte esimene siht ja unistus, mängida Viimsi JK esindusmeeskonnas. Edasi juba näeme kui kõrgele me oleme võimelised liikuma nii sportlikult kui ka organisatoorselt.

Kes mängivad uuel hooajal Viimsi JK-s? Kas väljakul võib näha ka Martin Reimi?

Viimsi JK-s mängivad MRJK kasvandikud ja endised HÜJK Emmaste mängijad, kes soovisid jätkata. Seda, kes hakkab mängima Esiliiga B-s ja kes II liigas, näitab hooaeg, aga võimaluse ennast tõestada saavad kõik. Lisajõude mujalt on ka tulemas, kuid mitte palju, 2-3 mängijat. Mind võib väljakul näha, aga iseasi, kas mängimas. Seda otsustavad treenerid Urmas Kirs ja Ivo Lehtmets. Kui suudan ennast vajalikku vormi viia, olen valmis panustama nii esinduse kui ka duubli mängudes.

Kes on Viimsi JK peamine rivaal uuel hooajal, keda igal juhul soovitakse liigatabelis edestada? Keda peate uuel hooajal favoriidiks liiga võidule?

Arvatavasti kõige keerulisem küsimus. Meie eesmärk on võimalikult hästi esineda ja pakkuda head konkurentsi kõigile. Miinimumeesmärk püsima jäämine, maksimum… Konkurendid on kõik, aga kui tugevad nad on, seda näeme hooajal. Oli ju Kuressaare alles mõni hooaeg tagasi Premium liigas, Elva ja Raasiku pikalt Esiliiga kogemusega, Welco tegi võimsa esiletõusu II liigast ja loomulikult viis võistkonda duublite näol, kelle koosseise ei oska ette aimatagi. Nii et hooaeg tuleb huvitav. Võtame mängu korraga ja eelkõige tahame mängida ilusat jalgpalli.

Eelnevatel aastatel ei ole HÜJK Emmaste poolhoidjatele ning kodumängude korraldusele just liiga palju rõhku pannud. Kas uuel hooajal uue klubina uuel staadionil võib loota, et Viimsi JK teeb jõulise sammu ka selles aspektis edasi?

See on üks meie prioriteete ja soovime muuta kodumängud rahvarohkeks ja atraktiivseks. Oleme selles töös juba esimesi samme teinud ja potentsiaali Viimsis on, meie ülesanne on see realiseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles