Tänak näitas Rootsi rallil kolmekordsest maailmameistrist teravamat silma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Rootsi MM-ralli neljandal kiiruskatsel eksis valitsev maailmameister Sebastien Ogier, kes sõitis oma Volkswagenil teelt välja puudesse. Prantslane pääses küll kiirelt rajale tagasi, ent auto sai korralikult kannatada. Avarii põhjuseks oli teel olnud suur veelomp, kuid näiteks Ott Tänak suutis ohtlikust kohast probleemideta läbi pääseda.

«Teel oli umbes seitse kilomeetrit enne katse lõppu suur-suur veelomp ja mul polnud seda legendis kirjas. Rajaga tutvumise ajal me seda ei näinud ja nüüd siis avastasin, et ohoh!» rääkis Ogier pärast katse lõppu ralliraadiole. Samas kohas vääratas samal põhjusel peaaegu ka teine Volkswageni sõitja Andreas Mikkelsen.

DMACKi tiimi Fordil sõitev Ott Tänak näitas antud juhul aga, et tal on sellistel teedel sõitmise kogemust rohkem kui Ogieril. «Lomp oli tõesti veel suuremaks muutunud, aga meie legendis oli see ilusti olemas, sest nägime seda juba katsega tutvumise ajal,» lausus katsel viienda aja kirja saanud Tänak ralliraadiole.

Täna on Rootsis jäänud sõita veel kolm kiiruskatset. Üldarvestuses on Tänak ja Raigo Mõlder 6. kohal, ent näiteks teisest kohast lahutab eestlasi vaid 13,4 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles