Dopinguga hädas Keenia sai olümpia eel kaks kuud armuaega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia kergejõustikuliidu tegevjuht Isaac Mwangi.
Keenia kergejõustikuliidu tegevjuht Isaac Mwangi. Foto: SCANPIX

Keenia kergejõustikuliit sai neljapäeval Rahvusvaheliselt Antidopingu Liidult (WADA) karmi hoiatuse, kuna ei ole suutnud oma sportlaste dopingutarvitamisele piiri panna. Kui Keenia ei suuda kahe kuu jooksul asutada riiklikku toimivat antidopinguagentuuri ja hakata võtma tunduvalt rohkem dopinguproove, kehtestab WADA neile võistluskeelu, nii et Keenia sportlased jäävad kõrvale Rio olümpiamängudest. Praegu kannavad samasugust keeldu Venemaa kergejõustiklased.

Alaliidu tegevjuhi Isaac Mwangi sõnul ei lasta asjal siiski nii kaugele minna. «Keenia annab endast parima. Meile on kergejõustik rahvusliku uhkuse allikas,» sõnas ta Reutersi vahendusel. Fakt on aga see, et jaanuaris kandis keelatud ainete tarvitamise eest võistluskeeldu koguni 18 Keenia sportlast, kellest kuulsaim on Bostoni ja Chicago maratonide võitja Rita Jeptoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles