MK-sarjas supersõidu teinud Ermits: lasin teistel vedada ja tööd teha

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Tairo Lutter

Laskesuusataja Kalev Ermits tegi USAs Presque Isle’is peetaval MK-etapil taas karjääri parima võistluse, kui ta lõpetas 12,5 km jälitussõidu 11. kohaga. Eelviimase tiiru järel hoidis Ermits koguni kaheksandat kohta, kuid viimase tiiru kaks möödalasku kukutasid ta mõne koha võrra. Kokku tegi ta täna kolm möödalasku.

«Eilsega võrreldes tundus sõit parem. Vahepeal tuli ikka  tugev väsimus peale, aga siis võtsin jälle tagant tulnud sõidumehele tuulde ja nii oli kõvasti kergem,» rääkis Ermits, kes eilses sprindis oli 19. «Lasin teistel vedada ja tööd teha.»

Laskmisnärvi kohta sõnas Ermits: «Kui esimese püstitiiru nulliga lasin, siis korraks oli küll tunne, et tohoh, aga siis ei olnud aega mõelda, vaid tuli kiirelt edasi minna. Tiirudesse läksingi selle mõttega, et teha kiiresti hea seeria ja ei jäänud mõtlema selle üle, et pean nüüd kindlasti nulliga laskma. Tuleb, mis tuleb. Närvi taha kindlasti ei jäänud. Viimases tiirus läks jah kaks mööda, aga vähemalt panin 3 pihta.» 

«Kokkuvõttes olen muidugi rahul. Täna tundsin end rajal ikka palju paremini kui eile ja oli ka suurem võitlustahe. Tahtsin iga hinnaga head võistlust teha ja mitte ära kukkuda. Kui viimasel ringil sain teada, et olen 11., siis mõtlesin, et nüüd iga hinnaga finišisse välja!» võttis Ermits võistluse kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles