Täna algavad Tartus Euroopa meistrivõistlused rühmvõimlemises

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmvõimlemine.
Rühmvõimlemine. Foto: Riinu Liis Lajal

Täna ja homme võisteldakse Tartus läbi aegade esimese rühmvõimlemise EM-tiitli eest. Rühmvõimlemise EM algab täna kell 13:00 A Le Coq spordimajas.

Rühmvõimlemise tiitlivõistlus toimub paralleelselt 22. korda korraldatava Miss Valentine rahvusvahelise võimlemisturniiriga. Lisaks rühmvõimlejatele astuvad täna võistlustulle ka iluvõimlemise individuaalvõimlejad ning rühmad, sealhulgas ka Rio OMiks valmistuvad sportlased.

Rühmvõimlemise EM-tiitlit asub Tartus jahtima pea kogu Euroopa paremik. Nii meistriklassis kui ka juunioride arvestuses on kohal maailmameistrid ja ka hõbemedali võitjad. Soosikuteks on MM-tiitlikaitsjad Minetit rühm Soomest ning Expressia rühm Venemaalt (MM-hõbe), kuid head šansid on ka neljakordsetel maailmameistritel Madonna rühmal Venemaalt ning kuuekordsetel maailmameistritel OVO rühmal Soomest.

Eestlastest osalevad EMil meistriklassis VK Janika Tallinna võistkond ning Perfetto rühm Tartu Rütmika klubist. Juunioride arvestuses asub medalijahile Diamonds Team Tartust VK Janikast (juunioride MK-üldarvestuses 3.koht), VK Janika Tallinna juuniorid, VK Janika Rosett ning VK Rütmika Perfetto juuniorid.

Ka iluvõimlemise võistlusel osalevad mitmed nimekad võistkonnad ja individuaalvõimlejad. Meistriklassis juhib kahe kava järel kindlalt iluvõimlemise maailmameister Anna Rizatdinova Ukrainast (36.95 punkti), teist kohta hoiab tema võistkonnakaaslane Viktoria Mazur (34.40 punkti) ja kolmandal kohal on USA koondislane Aliya Protto (33.45 punkti). Medalikonkurentsis püsivad teiste hulgas ka Eesti meister Viktoria Bogdanova  (4. koht, 33.30 punkti) ning Carmel Kallemaa (8. koht, 33.00 punkti).

Iluvõimlemise rühmad alustavad võistlust täna. Võistlejate hulgas on ka Rio OMil medalit jahtivad Valgevene ja Ukraina koondised.

Miss Valentine 2016 võistlusel osaleb tänavu 1200 võimlejat 38st riigist, sealhulgas võimlejad Jaapanist, Mehhikost, Indiast, Austraaliast, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Kanadast ja mujalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles