Rekordigraafikus liikuv Õiglane: tähtis on suveks enesekindlust koguda

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline mitmevõistlus Lasnamäe spordihallis
Rahvusvaheline mitmevõistlus Lasnamäe spordihallis Foto: Tairo Lutter

Lasnamäe kergejõustikuhallis toimuval rahvusvahelisel seitsmevõistlusel tegi hea avapäeva Janek Õiglane, kes kogus 3238 punkti ja edestab oma rekordigraafikut 120 punktiga. 

Mingit kindlat punktisummat Õiglane sellel nädalavahetusel ei püüa. Äsja hüppeliigesevigastusest paranenud mehe sõnul on tähtis stabiilne esitus teha. «Võtan ühe ala korraga. Peamine on suveks enesekindlust koguda,» ütles Õiglane päeva lõpus.

Tänane võistlus ei alanud 21-aastase Õiglase jaoks ideaalselt. «60 meetriga ma rahule ei jää. Kõrvalrajal mees jõnksutas ja tegelikult oleks pidanud valestardi andma. Kokkuvõttes läks jooks nihu ja palju jäi sisse,» rääkis Õiglane. Kaugushüppe 7.16 pakkus parema emotsiooni. «See oli korralik tulemus,» ütles ta.

Kuulitõukes parandas Õiglane igal katsel tulemust ja sai lõpuks kirja 15.15. Kaks aastat tagasi isiklikku rekordit püstitades tõukas ta 13.90. «Olen väga rahul, et tegin stabiilse võistluse ja liikusin tõusvas joones. Elu parim kuulitõukevõistlus,» arutles mitmevõistleja.

Päeva lõpuks ületas Õiglane kõrgushüppes 2.02. Väga lähedal oli ka 2.05 alistamine. «Sain 2.05 kolmandal katsel aru, et mul on veel palju sees. Hetkel on tehnika konarlik ja selle taha jääb palju.»

Õiglase tänane seeria: 60 m 7,34, kaugushüpe 7.16, kuulitõuge 15.15, kõrgushüpe 2.02

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles