Epeenaiskond kindlustas olümpiapääsme juba võistluseelse loosiga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskond Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Irina Embrich juubeldamas Hispaania MK-etapi võidu järel.
Eesti naiskond Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Irina Embrich juubeldamas Hispaania MK-etapi võidu järel. Foto: Rahvusvaheline Vehklemisliit

Buenos Airese epeevehklemise MK-etapil pidi naiskonnavõistlusel selgeks saama, kas Eesti pääseb olümpiale. Tegelikult saadi olümpiakoht kätte juba pärast loosimist, sest Eesti konkurendid sattusid ühele tabelipoolele.

Sisuliselt kindlustas naiskond olümpiapääsme Barcelona MK-etapi võiduga, kuid teoreetiline võimalus oli ka välja jääda. Selleks oleks pidanud pühapäevase etapi võitma kas Itaalia või Ukraina, teise koha pidanuks saama Prantsusmaa ja USA oleks pidanud olümpiaedetabelis esinelikusse kerkima. Kõige selle juures oleks eestlannad pidanud ka esikümnest välja jääma.

Kuna Prantsusmaa, Itaalia ja Ukraina loositi kõik ühte tabelipoolde, siis on eelmainitud stsenaarium võimatu ning Eesti epeenaised sõidavad Rio olümpiale. Kokku osaleb suurvõistlusel vaid kaheksa naiskonda. Kolm eestlannat pääsevad võistlema Rio individuaalturniirile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles