Epeenaiskond saavutas Buenos Airese MK-etapil kolmanda koha (3)

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskond Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Irina Embrich juubeldamas Hispaania MK-etapi võidu järel.
Eesti naiskond Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Irina Embrich juubeldamas Hispaania MK-etapi võidu järel. Foto: Rahvusvaheline Vehklemisliit

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk saavutas Buenos Airese MK-etapil kolmanda koha.

Juba loosimisega endale Rio de Janeiro olümpiamängude pileti taganud eestlannad alistasid esmalt kaheksandikfinaalis 38:26 Poola. Seejärel oldi veerandfinaalis 27:21 üle Lõuna-Korea naiskonnast. Poolfinaalis jäädi aga 36:45 alla Rumeeniale.

Heitluses kolmanda koha peale alistas Eesti 42:32 Ukraina. Finaalis lähevad vastamisi Venemaa ja Rumeenia.

Rio olümpiale tagas endale pääsme kaheksa naiskonda. Esmalt tagasid endale pääsme edetabeli neli esimest naiskonda: Rumeenia, Hiina, Venemaa ja Eesti. Seejärel jagati pääsmeid kontinentide kaupa. Aasia koha napsas endale Lõuna-Korea, Ameerika koha sai endale USA ja Euroopa koha Ukraina. Kuna parim Aafrika naiskond edetabelis 16 parema sekka ei mahtunud (Lõuna-Aafrika Vabariik oli tabelis 19), siis napsas endale viimase olümpiapääsme Prantsusmaa, kes oli tabelis eelpool nimetatud seitsme naiskonna järel kaheksas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles