Kangert jättis ülirasketes oludes sõidetud Almeria klassiku pooleli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert
Tanel Kangert Foto: Tairo Lutter

Astana meeskonna profirattur Tanel Kangert katkestas sarnaselt paljude konkurentidega tänase Almeria klassiku, mis sõideti väga keerulistes ilmastikuoludes. Lõpuks otsustasid korraldajad võistlust tugevalt lühendada. Võidu noppis grupifinišis IAM Cyclingu tiimi rattur Leigh Howard, edestades Aleksei Tsatevitšit (Katjuša) ja meeskonnakaaslast Aleksejs Saramotinsit.

«Oli väga kummaline päev, tuul oli hullumeelne,» lausus võitja portaalile Cyclingnews.com. «Sõit nulliti mitu korda ja siis alustati seda taas. Lõpuks jõudsime tagasi oma hotelli juurde ja sõitsime seitse linnaringi. Grupp läks üks-kaks kilomeetrit enne lõppu küljetuules ribadeks ja mul vedas, et meeskonnakaaslased mind võidule aitasid,» lisas Howard.

Algselt 184 km pikkuseks plaanitud sõidu trassile pidanuks jääme neli kolmanda kategooria tõusu, kuid juba esimestel rannikuäärsetel kilomeetritel muutsid tugevate tuuleiilide poolt õhku kergitatud liivapilved võistlemise võimatuks. Lõpuks naastigi Roquetas de Mari ja sõideti linnaringe. Võistluse lõpetas vaid 76 meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles