Tänak: küllap saame ükskord ka tiitli peale sõita

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rallil jõudsid Tänak ja Mõlder finišisse viiendana.
Rootsi rallil jõudsid Tänak ja Mõlder finišisse viiendana. Foto: Timo Anis

Ott Tänak ja Raigo Mõlder võivad WRC-sarja etappidel loota kõrgeid kohti vaid siis, kui teeolud on sobilikud nende käsutuses olevatele DMACKi rehvidele. Näiteks Rootsi talverallil tehti avapäeval lumistel teedel sõidetud kiiruskatsetel hea tulemuse saavutamiseks alla tugev põhi ning kuigi laupäeval ja pühapäeval polnud olud nende jaoks enam sobivad, lõpetati 5. kohaga. Nagu viimastel aastatel tavaks, napsas esikoha valitsev maailmameister Sebastien Ogier. 

Rootsi ralli avapäeva järel püsisid eestlased veel esikolmikukonkurentsis ja hellitasid lootust, et ööl vastu laupäeva sajab maha paks lumevaip, mis sobib nende hõreda mustriga talverehvidele. Lund sadaski, kuid Tänaku sõnul meenutas see pigem lumetolmu, kruus tuli selle alt välja ja sõi rehvid kiiresti kasutamiskõlbmatuks.

Pühapäeval sõidetud viimane kiiruskatse ei muutnud enam midagi, vahed olid juba selgelt paigas. Tänak oli kokkuvõttes 5. kohaga rahul. «Kõik on väga hästi, meeskonna esitus oli muljetavaldav,» lausus ta.

Ogieri ja Tänaku vahele mahtusid veel Hayden Paddon, Mads Östberg ja Andreas Mikkelsen, otse selja taha jäi Daniel Sordo.

DMACKi tiim ja Tänak on tänavuseks hooajaks võtnud ette keeruka ülesande – rehvitootjana rallimaailma tippu jõudmise. Eesmärgi saavutamine tähendaks aastakümnete jooksul tekkinud jõujoonte muutumist. Tänak tõdes, et pole kunagi arvanudki, et DMACKi meeskonnas sõites tuleb midagi lihtsalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles