Jäähokikoondise peatreener: edu tõid raske töö, loovus ja ühtekuuluvus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jäähokikoondis.
Eesti jäähokikoondis. Foto: Erik Prozes

Eesti koondis lõpetas 2018. aasta olümpiamängude teise valikturniiri ühe võiduga, kui viimases H-alagrupi kohtumises saadi 4:1 jagu Leedust. Peatreener Jussi Tupamäki ütles Eesti Jäähokiliidu pressiteenistuse vahendusel, et tee võidule Leedu üle sillutasid meeskonna kolm põhiväärtust – raske töö, loovus ja ühtekuuluvus.

«Võit oli väga magus, võime olla igati rahul. Võidu tõid meeskonna kolm põhiväärtust – raske töö, loovus ja ühtekuuluvus. Kogu meeskond tegi väljakul väga head koostööd ning läbi raske töö jõudsime soovitud tulemuseni, see ongi kõige tähtsam,» sõnas Tupamäki.

Peatreener möönis, et mängus oli liiga palju emotsioone ning mängijad teenisid liigselt karistusminuteid: kokku kogunes neid 16 leedulaste 12 vastu. «Samas mängisime arvulises vähemuses väga hästi,» tunnustas Tupamäki oma hoolealuseid.

Peatreener ei soovinud ühtegi mängijat eraldi esile tõsta. «Andrei Makrov viskas täna kaks väravat, Aleksandr Petrov ja Robert Rooba andsid kumbki kaks resultatiivset söötu, Villem-Henrik Koitmaa tegi väravas 55 tõrjet. Siiski ei taha ma nimesid välja tuua – võidu taga oli eelkõige suurepärane meeskonnatöö ja kõikide mängijate ühine pingutus,» ütles Tupamäki.

Tupamäki jääb Budapesti turniiriga kokkuvõttes rahule. «Avamängu kaks esimest kolmandikku olid meie jaoks natuke rasked, kuna tempo oli teine kui enamik mängijatest on harjunud. Siis saime aru, kuidas tuleb sellise tempoga tegutseda ja mängisime hästi kuni lõpuni välja,» sõnas juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles