Video: Peter Prevc võitis lennumäel isegi hoolimata kukutud hüppest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Prevc.
Peter Prevc. Foto: SCANPIX

Vikersundi lennumäel peetud suusahüpete MK-etapi võitis sloveen Peter Prevc, kes hüppas avavoorus 237 meetrit ja teises koguni 249 meetrit. Kuna Prevc ei suutnud teise vooru ülipika hüppe järel korralikult maanduda ja puudutas seljaga maad, lugesid kohtunikud hüppe kukutuks, ent sloveenile piisas saadud punktidest ikkagi võiduks.

Teise koha saanud austerlane Stefan Kraft kogus Prevcist 7,4 punkti vähem. Kolmas oli norralane Andreas Stjernen, kes hüppas avavoorus sarnaselt Prevcile 249 meetrit. See tulemus jääb kehtivast maailmarekordist vaid kahe ja poole meetri kaugusele.

Tänavusele nelja hüppemäe turnee võitjale Prevcile oli tegu sel hooajal juba 11. etapivõiduga. Lisaks on ta olnud kaks korda teine ja kaks korda kolmas ning korra pidanud leppima neljanda, kuuenda ja 11. kohaga. Mõistagi on sloveen ka üldkokkuvõttes MK-sarja liider, täna neljandaks jäänud sakslane Severin Freund kaotab talle juba 572 punktiga. Kolmas on norralane Kenneth Gangnes, kes sai seekord kuuenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles