Eestile Rio olümpiaks korraga neli medalilootust juurde

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Embrich (paremal) heitlemas vihase konkurendi Ana Maria Branzaga Rumeeniast.
Irina Embrich (paremal) heitlemas vihase konkurendi Ana Maria Branzaga Rumeeniast. Foto: SCANPIX

VEHKLEMINE. Eesti sai suvistele Rio de Janeiro olümpiamängudele nädalavahetusel juurde sisuliselt neli medalilootust, kui pääsme OMile tagas epeenaiskond. Naiskonnavõistluse pääsme juures tuli boonusena eestlannadele kaasa veel kolm kohta Rio individuaalvõistlusele.

Eestlannad said olümpiapileti taskusse juba võistkonnavõistluse loosimisega. Sisuliselt oli Rio koht käes juba viimati Barcelona MK-etapil saavutatud naiskonnavõistluse võiduga ja vaid eestlannade jaoks mitmete ebasoodsate tulemuste kokkulangemisel võinuks OM-pilet veel käest libiseda. Need võimalused kadusidki aga juba loosiga, kuna ohtlikud konkurendid (Prantsusmaa, Itaalia, Ukraina) sattusid ühele tabelipoolele.

Kokkuvõttes polnud Eesti naiskonnal koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Erika Kirpu ja Kristina Kuusk konkurentide ebaõnne tarviski, kuna meeletult palavates tingimustes oldi ka ise tasemel. Võistluspäeva alustati kaheksandikfinaalis 38:26 võiduga Poola üle ja seejärel alistati 27:21 Lõuna-Korea. Poolfinaalis jäädi küll 36:45 alla Rumeeniale, kuid heitluses kolmanda koha nimel alistati 42:32 Ukraina.

«Pääse olümpiamängudele on meie jaoks väga oluline. Tahtsime kindlasti näidata head tulemust ja kindlustada olümpiapileti medaliga,» tunnistas Embrich. «Vajalik on koguda veel punkte, et hoida olümpiaks head asetust.»

Olümpiapiletid on eestlastel käes, aga nüüd on õhus küsimus, kes ikkagi sõidavad olümpiale ja kes on need individuaalturniiril võistlustulle asuvad kolm naist. Kui vahepeal katsetati naiskonnas Embrichi, Kirpu ja Beljajeva kõrval Katrina Lehisega, siis kahel viimasel MK-etapil oli Lehise asemel võistkonnas olnud taas Kuusk.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles