Kaaberma otsustavast MK-etapist: tingimuste osas olid kõik rahulolematud

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Kaaberma.
Kaido Kaaberma. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiskond saavutas Buenos Aireses peetud MK-etapil kolmanda koha. Lisaks vastastele tuli Argentina pealinnas võidelda ka palavusega.

«Füsioterapeut jooksis meil jääkottidega pidevalt mööda saali. Palavus oli tappev. Isegi niisama seistes higi voolas,» kirjeldas naiskonna peatreener Kaido Kaaberma. «Tingimuste osas olid kõik võistkonnad rahulolematud. Konditsioneer ei toimunud ja nii oli saali toodud puhurid, mis sooja õhku lihtsalt ringi liigutasid. Otsustavat MK-etappi ei peaks pidama sellistes tingimustes.»

Kokkuvõttes oli peatreener nädalavahetusega loomulikult ülimalt rahul. «Naiskonnaga tuli kolmas koht, Irina Embrich oli eile teine ja kõige tähtsama asjana saime kätte ka olümpiapääsme,» rõõmustas Kaaberma.

Nüüd on vehklejatel silme ees Rio olümpia ja seda silmas pidades hakkab pihta tõsine töö. «Nüüd tuleb uued plaanid teha ja laagrid paika panna. Meile oli öeldud, et kui me olümpiale ei saa, siis on edasine ettevalmistusraha null. Nüüd on olümpiapilet käes ja saab hakata olümpiaks valmistuma,» sõnas Kaaberma.

Lisaks vajab paika panemist ka olümpiale sõitev koondis. «Olümpiavõistkonda saavad edeatabeli kaks paremat. Juhatus peab nüüd otsustama, millisel hetkel läheb edetabel lukku. Ülejäänud kaks kohta täidetakse peatreeneri otsusega. Juuni teises pooles peetavate Euroopa meistrivõistluste ajaks peab olema asi lukus. EMile sõitev koondis läheb ka olümpiale,» teatas Kaaberma.«Seega oleks hea, kui tegelikult saaks võimalikult vara asjad selgeks.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles