Eesti meistrid squashis on Allas ja Pettai

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistrid squashis Aliis Allas ja Jaanus Pettai.
Eesti meistrid squashis Aliis Allas ja Jaanus Pettai. Foto: Zoran Grojic

Täna selgusid 23. korda Eesti meistrid squashis. Metro Squashiklubis peetud turniiril osalesid 32 meeste ja 16 naiste edetabeli parimat.

Naiste finaali jõudsid valitsev meister Aliis Allas ja  neljakordne Eesti meister Reele Komi. Finaali võitis kindlalt geimidega 3:0 (11:4, 11:8, 11:4) Allas, kelle jaoks oli see kolmas meistritiitel. Esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalis Komit võitnud Allase sõnul oli seekord enesetunne väga hea ja ta sai hakata kohe algusest mängu domineerima.

«Eesmärk oli kohe tugevalt vastast survestada, et mäng  liiga pikaks ei läheks, sest kartsin, et mul ei pruugi lõpuni võhma jätkuda,» sõnas võitja. Reele Komi sõnul vastase taktika toimis ja ta ei saanud surve all oma mängu tööle, mille tõttu tulid ka vead. Pronksmedali võitis Kaja Männiko.

Meeste finaalis kohtusid  legendaarsed rivaalid, valitsev meister Jaanus Pettai ja kaheksakordne Eesti meister Paul Piik, kes küll viimastel aastatel on suudetud enne finaalmängu välja lülitada, kuid sel aastal oli tema vorm väga hea ja teekond finaali kulges muretult. Jaanus Pettail tuli enne finaali jõudmist alistada raskes viiegeimilises mängus vend Kristjan Pettai.

Tasavägise 43-minutilise finaali võitis geimidega 3:1 (11:9, 9:11, 12:10, 11:5) Pettai, kelle jaoks on see kolmas meistritiitel. Piigi sõnul võhma tal jätkus, kuid vastane oli rohkem keskendunud ja suutis otsustavatel hetkedel teha õigeid otsuseid, mis tõid talle ka edu.

Jaanus Pettai sõnul oli ettevalmistus Eesti meistrivõistlusteks korralik. «Tööd selle nimel oli kõvasti tehtud, keskendumine oli väga hea  ning tehtud töö kandis vilja,» lausus Pettai. Pronksmedali võitis Priit Lumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles