Eesti epeemeeskond jäi MK-etapil napilt medalita ja olümpiale ei pääse (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Tairo Lutter

Vancouveris toimunud meeste epeevehklemise MK-etapil oli täna kavas võistkonnavõistlus, kus Eesti kaotas poolfinaalis 14:15 Ungarile. Kolmanda koha matšis tunnistasid eestlased omakorda Ukraina 21:25 paremust. Ühtlasi sai selgeks, et Eesti meeskonda Rio olümpial ei näe. 

Nikolai Novosjolov, Jüri Salm, Sten Priinits ja Marno Allika alistasid esimeses ringis 45:39 Brasiilia. Teises ringis oldi 43:32 üle Lõuna-Koreast. Veerandfinaalis võideti omakorda 22:19 Itaaliat. Poolfinaal Ungari vastu oli ülimalt tasavägine, kuid lõpuks pidi Eesti tunnistama Ungari paremust numbritega 14:15. Kolmanda koha matšis kaotati Ukrainale 21:25.

Veel poolfinaali eel oli elus Eesti meeskonna olümpialootus. Selleks oleks Eesti pidanud turniiri finaalis võitma Ukrainat ning Ungari oleks kolmanda koha matšis pidanud kaotama Kasahstanile. Kahjuks lõppesid mõlemad poolfinaalid meie jaoks negatiivse tulemusega ja loodetud finalistid läksid vastamisi hoopis pronksimatšis.

Olümpiapääsme nimel vehklesid finaalis Ungari ja Kasahstan ning väärt võidu sai lõpuks Ungari.

Nikolai Novosjolovil ja Sten Priinitsal on veel võimalus olümpiapääse lunastada individuaalselt. Lõplik olümpiatabel pannakse individuaalses arvestuses kokku pärast märtsis toimuvat Budapesti GP-etappi. Viimase õlekõrrena pääseb üks eestlane kevadel toimuvale Euroopa tsooniturniirile, kust Riosse pääseb vaid võitja.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles