Eesti treenerid õpivad maailma parima jalgpalliriigi spetsialistidelt

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia jalgpallikoondise treening
Belgia jalgpallikoondise treening Foto: SCANPIX

Täna algab Brüsselis UEFA Study Group Scheme programmi raames koolitus A-litsentsiga jalgpalli noortetreeneritele. 

Eesti poolelt läksid Belgiasse Eesti jalgpalliliidu koolitusosakonna juhataja Karel Voolaid, koolitaja ja naiste- ning tüdrukutekoondiste treener Katrin Kaarna, koolitaja ja U16 koondise abitreener Jan Harend, U16 koondise ja JK Tallinna Kalevi peatreener Marko Pärnpuu ning FC Flora abitreener Jürgen Henn. Lisaks Eestile võtavad koolitusest osa ka Valgevene, Islandi, Rootsi ja Läti treenerid.

UEFA Study Group Scheme koolitus on mõeldud asjatundlikkuse, kompetentsi ja informatsiooni jagamiseks erinevate riikide jalgpalliliitude vahel, mis ühtlasi aitab edendada ka Euroopa jalgpalli üldiselt. Voolaiu sõnul on Eesti jaoks sellised koolitused olulised. «Erinevatel rahvusvahelistel, sealhulgas ka UEFA, koolitustel osalemine annab meile hea ülevaate erinevate alaliitude tööst ja Euroopa jalgpalli trendidest.»

18. veebruarini kestva koolituse raames teevad teiste seas ettekandeid ka näiteks Belgia kõrgliiga tehniline nõustaja Chris Van Puyvelde, klubide Standard Liège’i ja KV Mechelen treenerid ning Belgia jalgpalliliidu koolitusosakonna juhataja Kris Van Der Haegen. Peale selle jagavad oma teadmisi ja oskusi ka koolitusest osa võtvad riigid.

Belgia koolitussüsteem on maailmakuulus, kuna pärast selle reformimist kerkis Belgia jalgpall kiiresti tippu ning praegu hoitakse FIFA edetabelis esimest kohta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles