Äsja vallandatud Valga peatreenerit tabas David Blatti kurb saatus

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varis Kruminš.
Varis Kruminš. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Eile toimunud Läti korvpalliliiga Tähtede mängu korraldajad tegid huvitava valiku, kui määrasid leegionäride võistkonna peatreeneriks Varis Kruminši, kes vallandati eelmisel nädalal Valga-Valka meeskonna juhendaja kohalt. Tema asemel on nii Eesti kui Läti liigas kaasa tegeva kaksiklinna klubi lootsiks nüüd pikalt Rakvere Tarvas mänginud Juris Umbraško.

Lõpuks siiski Kruminš suure au osaliseks ei saanud ja ta vahetati välja Edgars Teterise vastu, kes on Ogre meeskonna peatreener. Juhtunu on väga sarnane NBA-ga, kus Idakonverentsi tiimi oleks pidanud ohjama Cleveland Cavaliersi juhendaja David Blatt, aga Cavaliers otsustas ta jaanuari lõpus vallandada. Tema asemel pääses seega pingile Cavaliersi peatreeneriks ülendatud Tyronn Lue.

Tähtede mängu lätlaste koosseisu valiti Valgast Jurijs Aleksejevs, kes kogus lisaks kopsakatele statistikanumbritele hiljuti tähelepanu ka Rapla Avise tagamehe Martin Paasoja löömisega. Tuntumatest nimedest liitusid temaga endine Kalev/Cramo tegija Armands Škele (Valmiera) ja Läti koondislane Zanis Peiners (Ventspils).

Välismaalastest pääses võistkonda muuhulgas eelmisel hooajal Rakvere Tarvas pallinud ameeriklane Julius Brooks (Ogre) ja endine Pärnu leedulane Ronaldas Rutkauskas (Jekabpils). Teistest vähem mänge pidava Riia VEFi pallurid Tähtede mängul ei osalenud.

Eile Liepajas peetud matši võitsid lätlased 125:102. Võitjate resultatiivseim oli 20 punktiga Peiners, Škele arvele jäi üheksa ja Aleksejevsi arvele kaheksa punkti. Leegionäridest viskas Brooks koguni 34 punkti, tabades 20 viskest 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles