Kolm suursoosikut jätkavad tiitlijahti, avalöögi teevad PSG ja Chelsea

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona üritab ründestaaride Lionel Messi (vasakult), Luis Suareze ja Neymari eestvedamisel kaitsta enda Meistrite liiga tiitlit.
FC Barcelona üritab ründestaaride Lionel Messi (vasakult), Luis Suareze ja Neymari eestvedamisel kaitsta enda Meistrite liiga tiitlit. Foto: SCANPIX

Pikk talvepaus on läbi ja täna jätkatakse taas mängudega Euroopa tugevaimas jalgpalli klubisarjas ehk Meistrite liigas. Alagrupiturniiri järel langes suurematest ja tuntumatest tiimidest konkurentsist küll Manchester United, kuid ülejäänud soosikud jätkavad endiselt tiitlijahti.

Võistlustulle on jäänud veel 16 meeskonda, kes jätkavad mängudega kaheksandikfinaalides. Postimees vaatas eesootavatele duellidele ette – kes on neis paarides favoriidid ja keda võib nimetada tänavuse hooaja soosikuteks.

Suur kolmik

Meistrite liiga suurfavoriitidest rääkides tuuakse esmalt loomulikult välja eelmise kolme hooaja võitjad FC Barcelona (tiitlikaitsja), Madridi Real (2014. aasta võitja) ning Müncheni Bayern (2013. aasta võitja). Nimetatud kolmikust võis loosiga kõige rohkem rahule jääda Real, kellel tuleb heitlema asuda AS Romaga.

Roma puhul on tegemist küll Itaalia tippklubiga, kuid alagrupiturniiril endast just kõige paremat muljet ei jäetud, kui kuue matšiga koguti vaid üks võit – sellest siiski piisas, et 6 punktiga teisena grupist edasi pääseda. Itaalia liigas on Roma küll viimased neli matši võitnud, kuid jaanuari alguses Zinedine Zidane’i peatreeneriks saanud Real on praegu väga heas hoos.

Barcelonal ja Bayernil läks võrreldes Realiga küll halvemini, kuid siiski on Barcelona duellis Londoni Arsenaliga ja Bayern vastasseisus mulluse finalisti Torino Juventusega selgeteks soosikuteks. Arsenal mõtleb seejuures tõenäoliselt praegu juba rohkem Premier League’i peale, kuna seal on neil üle pikkade aastate reaalne lootus tiitel võita. Lisaks on Barcelona kippunud olema Inglismaa tiimidele ületamatuks takistuseks.

Kahe hooaja vahel koosseisus suuri muudatusi teinud Juventus on Itaalia kõrgliigas saanud nüüdseks sisse juba viimastest aastatest tuttava hoo ja üks võit järgneb teisele. Bayern on suurepärases hoos olnud terve hooaja ja väsimuse märke nende poolt ei paista. Arvestades, et Bundesliga tiitel tundub olevat pigem vormistamise küsimus, siis on Meistrite liiga tiitli võitmine Pep Guardiola viimasel hooajal Münchenis kindlasti peamiseks eesmärgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles