AIX Racing Teami sõitjad kihutasid Rotax Winter Cupil edukalt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotax Winter Cup Valencias, paremal Kaspar Korjus (nr 228).
Rotax Winter Cup Valencias, paremal Kaspar Korjus (nr 228). Foto: Erakogu

Hispaanias Valencia kardirajal  sõideti läinud nädalavahetusel Rotax Winter Cup. See on kardisõitjatele üks suurimaid hooajaeelseid mõõduvõtte, kus kogu Euroopa paremik teeb esimese võistluse. Eestlasi osales seekord koguni kuus, neist viis olid Aix Racing Teami sõitjad.

Rotax Junior klassis võistlesid Marko Andreas Muru, Jakob Mattias Oja, Siim Leedmaa ja Georg Kõss ning Rotax max klassis hoidsid eestlaste lippu kõrgel Kaspar Korjus ja Kairo Kivi(KH Racing Team).

Juba alates treeningutest oli näha et Kaspar Korjuse hoog on selline, mis lubab oodata kõrget kohta. Treeningutel pidevalt esikolmiku aegu näidanud Korjus sõitis kvalifikatsioonis välja ülikõrge teise aja, mis tähendas eelsõitudesse stardikohta esireast. Ka eelsõitudes suutis eestlane näidata tugevat sõitu ja eelfinaalis oli Korjuse stardikohaks kuues positsioon.

Eelfinaalis pidi ta kahjuks mõned kohad loovutama stardis toimunud väljasõidu tõttu. Tugevat sõitu näidates lõpetas ta eelfinaali üheksandana. Kairo Kivi sai eelfinaalis 17. koha. Finaali stardis pidi Korjus sarnaselt eelfinaalile kohti loovutama, kuid südi sõiduga lõpetas ta hooaja esimese rahvusvahelise stardi kaheksandana. Kairo Kivi oli finaalis 18.

Rotax Junior klassis näitasid pea kõik eestlased terve nädala esikümne aegu. Vast kõige suuremate ootustega läbis eelsõidud Georg Kõss, kes eelfinaalis startis  kuuendalt kohalt. Kahjuks lõppes tema sõit eelfinaalis juba avaringil. Uskumatu sõidu tegi aga Siim Leedmaa, kes rivi tagumisest otsast startides lõpetas eelfinaali kaheksandana. Paarisrakendina sõitnud Oja oli 17. ja Muru 18.

Finaalis tõestas aga Kõss oma eelsõitude kiirust ja viimasest reast startinuna lõpetas ta finaali 10. kohal. Pisut ehk märkamatult oli lõpuprotokollis temas kaks kohta eespool ehk kahekandal kohal Marko Andreas Muru, kes tegi suurepärase rahvusvahelise debüüdi Rotax Junior klassis. Jakob Mattias Oja lõppkohaks jäi Valencias 25. ja Siim Leedmaa pidi finaalis kahjuks katkestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles