10 000 on vähe: O'Sullivan jättis protesti märgiks meelega maksimumi löömata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivani hapu nägu pärast seda, kui talle öeldi, et maksimumbreigi eest saab seekord vaid 10 000 naela.
Ronnie O'Sullivani hapu nägu pärast seda, kui talle öeldi, et maksimumbreigi eest saab seekord vaid 10 000 naela. Foto: Ekraanitõmmis

Snuukritäht Ronnie O'Sullivan lisas oma ekstsentriliste tegude peatükki järjekordse rea, kui jättis Walesi lahtistel meelega löömata maksimumbreigi. Põhjus? Auhinnaraha oli tema meelest liiga väike!

O'Sullivan oli matšis Barry Pinchesi vastu 3:1 ees ja vajas edasipääsuks veel ainult ühte freimivõitu. Olles kogunud 40 punkti, küsis ta kohtunikult, kui palju turniiril maksimumbreigi ehk 147 punkti eest makstakse. Kuuldes, et summa on 10 000 naela, lõi O'Sullivan eelviimase punase palli järel auku hoopis roosa, mitte musta palli, võttes endalt ise võimaluse maksimumini jõuda.

«10 000 tundus kuidagi odavavõitu. Maksimumi löömine on nii vägev saavutus, et see oleks natuke rohkem väärt kui ainult 10 000 naela. Tõstke tasu ja küllap proovin siis 147 lüüa. Praegu piisas 146 punktist küll,» arvas O’Sullivan pärast matši.

Maailma snuukriliidu juhatuse esimees Barry Hearn kommenteeris seepeale Twitteris, et O’Sullivani karistamiseks pole põhjust, kuid õigeks ta briti tegu ka ei pea. «Enamik inimesi ei saa sellest aru, kui öeldakse, et 10 000 naela on tühiasi! Maksimumbreike lüüakse palju ja auhinnaraha peegeldab seda fakti. Kahju, et piletiostjad ja telerivaatajad ei saanud maksimumist rõõmu tunda. Mängijatel on kohustus esineda parimal võimalikul tasemel ja pakkuda võimalikult head meelelahutust. Kõik muu on vastuvõtmatu ja publiku suhtes lugupidamatu. See pole kuritegu, küll aga häbilugu!» sõnas Hearn.

147-punktilise breigi eest makstavat auhinnaraha arvutatakse jooksvalt, iga turniir lisab tasule 5000 dollarit. Viimati lõi maksimumi Neil Robertson, kes teenis detsembris Suurbritannia lahtiste finaalis selle eest 44 000 naela ja lisaks 4000 naela turniiri suurima punktiskoori eest.

Laua ääres kiirtuld andnud O'Sullivani küsimus kohtunikule ja reaktsioon vastusele on allolevas videos nähtav 2.52 peal, vastuoluline löök aga 6.15 peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles