Vettel: vormel-1 sari on muutunud liialt keeruliseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Raikkönen ja Sebastian Vettel.
Kimi Raikkönen ja Sebastian Vettel. Foto: Reuters/REUTERS

Ferrari vormel-1 võistkonna sõitja Sebastian Vettel leidis, et vormel-1 sari on muutunud reeglimuudatustega liialt keerukaks, mis peletab omakorda fänne eemale.

Viimaste aastate jooksul on V8-mootorite asemel kasutusele võetud V6-turbomootorid ning 2017. aastal tahetakse taas reegleid uuendada. «Lühidalt öeldes peaks meie ala olema rambivalguses ja küsimus peaks olema selles, kes on kõige kiirem sõitja,» lausus Vettel oma veebilehel. «Tõsi, et praegu mängib auto liiga suurt rolli. Aga me ei tohiks reegleid muutes pead kaotada. Publik peab suutma jälle autodest vaimustuda. Praegu on vormel-1 sari lihtsalt liiga keeruline ja lisaks ei tee autod ka õiget häält.»

Sakslane lisas, et paljuski on olukorras süüdi Mercedese domineerimine. «Ja uued reeglid keskenduvad liialt pisiasjadele. Me ei tohi ära unustada, kus asuvad mootorispordi juured,» sõnas Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles