Eesti kordab Rio olümpial ajaloolist saavutust

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond koosseisus Erika Kirpu (vasakult), Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Irina Embrich Buenos Airese MK-etapil võidetud pronksmedalitega.
Eesti epeenaiskond koosseisus Erika Kirpu (vasakult), Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Irina Embrich Buenos Airese MK-etapil võidetud pronksmedalitega. Foto: Erakogu

Suveolümpiamängude võistkonnaaladel on eestlastel olnud üldjuhul üsna kehv esindatus. Kui 1924. aasta OMil pandi välja jalgpallikoondis ja 1936. aastal korvpallikoondis, siis rohkem polegi Eesti saanud suurt pallimängutiimi OMile saata.

1992. aastast taas iseseisva koondisega olümpiamängudel osaleva Eesti suurimad tiimid ongi seejärel olnud vaid neljaliikmelised. Augustis peetavatel Rio de Janeiro mängudel saavad eestlased välja panna kaks neljaliikmelist tiimi ja sellega korratakse just 1992. aastast pärinevat rekordit.

Rios asuvad eestlastest võistlustulle paarisaeruline neljapaat ning epeenaiskond. 1992. aasta Barcelona mängudel olid stardis 4 x 100 m kompleksujumise meeskond ning ka roolijata neljapaat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles