Maailmameister Novosjolov: vehklemine on nagu vein

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Artur Sadovski

ETV saates «Kahekõne» oli täna üheks külaliseks pisut üle kuu aja tagasi Pariisis epeevehklemise maailmameistriks tulnud Nikolai Novosjolov.

Küsimusele, kas MM-tiitel paneb Novosjolovile Londoni olümpiale mõeldes ka lisapingeid peale, vastas 30-aastane vehkleja: «Tuleb iseendaga võidelda, ei tohi mõelda, et see on lisapinge. Vastupidi, see on tulemus, mis näitas, et olen võimeline midagi saavutama. Mis aga puudutab Londoni olümpiat, siis kõigepealt tuleb sinna pääseda ja alles siis võib tulemuse teemal rääkima hakata.»

Novosjolov möönis, et pärast MM-kulla võitmist on üsna palju ka muutunud. «Esiteks on aega vähemaks jäänud. Teiseks on mul nüüd privileegid, pääsen otse-eetrisse ja saan populaarsetes saadetes osaleda,» muigas ta. «Rahalised võimalused on ka paranenud.»

Lisaks avaldas Novosjolov, et on rasketel hetkedel ka mõelnud, et ehk on ta karjääri osas teinud vale valiku. «Vahepeal oli ikka naine see, kes põhiliselt leiva lauale pani. Mul on peas liikunud mõtted, et ikka mees peaks leiva koju tooma, aga hea, et niimoodi läks ja naine nii mõistev on,» rääkis ta. «Pole olnud mingit pikka aega, kus mõtlen, miks ma nii valinud olen, vaid perioodid. Näiteks kui Eestis oli majandustõus, saadi häid palku, elu oli lill, aga mina olin ikka samas seisus, nagu olin. Siis mõtlesin küll, kas olen ikka õige valiku teinud. Ja neid situatsioone on veelgi olnud.»

Saatejuht Priit Kuusk uuris ka Novosjolovilt, kaua tema karjäär veel kesta võiks. «See on iga vehkleja puhul personaalne, näiteks ei saa öelda, et 32-aastaselt olen pensionieas,» selgitas ta. «Vehklemine on nagu vein – mida vanem inimene on, seda paremaks ta läheb. Psüühika paraneb ja tehnika läheb paremaks. Selles suhtes on mul kõik veel ees. Londoni olümpiani olen kindlasti rivis ja arvan, et ka sellest järgmine olümpia on täiesti reaalne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles